Lesor dobija super-moći kad kaže "Pričaj srpski!" Partizanov centar probao rakiju, ali kaže: Rum sa Martinika je bolji!

30.12.2021

15:42

0

Novi centar crno-belih je u razgovoru za 24sedam ponovo pokazao da je momak na mestu, koji voli šalu

Lesor dobija super-moći kad kaže "Pričaj srpski!" Partizanov centar probao rakiju, ali kaže: Rum sa Martinika je bolji!
0MET5204 - Copyright MN Press

Matijas Lesor se vratio u Srbiju, Beograd, potpisao je za Partizan i tako ojačao konkurenciju u reketu.

Prethodno je igrao u Crvenoj zvezdi, sa kojom je igrao finale plej-ofa i imao čuveni promašaj za pobedu. Od tada je prošlo više od tri godine, ali se Lesor našao u centru pažnje i dok je igrao za Monako, zbog stvari koje nemaju veze sa košarkom.

Bilo je to posle utakmice Monako-Budućnost, koju je domaći tim dobio, kada su kamere uhvatile Lesora kako se svađa sa nekim iz podgoričkog tima i sočno psuje. Iako je akcenat jasno mogao da se čuje u psovkama, govor tela uz reči "šta je bilo, majmune" bio mu je "tečno srpski".

I njemu je to sada smešno, Matijas je ponovo pokazao da je "pozitivac", da voli i smeh i šalu.

- Ne znam, posle utakmice bio sam srećan, jer smo konačno pobedili Budućnost, dobio sam svoju osvetu. Neko je rekao nešto i ja sam razumeo malo. Probao sam da odgovorim na engleskom, ali je on nastavio na srpskom. Znate i sami, prve reči koje neko nauči ovde su psovke, to vas uvek nauče, tako da sam razumeo. Imao sam i ja nekoliko srpskih reči u rečniku, pa sam mogao da ih iskoristim. Mada, mogu da pričam i lepe stvari – priča Lesor uz osmeh.

Ali, ipak, svima je bilo simpatično što si u tim trenucima delovao baš kao da si rođen i odrastao u Srbiji…

- Ha, ha, ha, kada se stvari "zagreju", dobijaš super-moći. Možda je to moja super-moć – "pričaj srpski!", ha, ha, ha.

MN Press
 

"Francuska veza" u Partizanu je jako snažna, da li si možda imao priliku da pričaš sa nekim od zemljaka koji su igrali ovde.

- Apsolutno. Pričao sam sa (Borisom) Daloom, on mi je jedan od bliskih prijatelja. Gledao sam Partizan i u Parizu, tu sam pričao i sa Bandžom (Sijem) i sa drugim igračima. Svi su mi pričali lepe stvari. Znam da se mnogo promenilo od kada su oni bili tu, pogotovo Boris, ali su mi govorili lepe stvari o klubu, navijačima.

Koliko poznaješ tim?

- Znam neke igrače, igrao sam protiv njih, gledao sam ih i u Parizu i to mi je pomoglo da prelomim.

Pre nekoliko dana se oglasio Tarens Kinzi, koji je igrao za oba tima, i govorio je da je trpeo mnogo uvreda kada je promenio dres "večitih" rivala. Da li si ti spreman na uvrede, zviždanje, ružno skandiranje…

- Spreman sam na sve, to je deo igre, to će me dodatno motivisati. Ja igram sa mnogo emocija, probaću da ostanem koncentrisan na teren. Ja lično nemam problem ni sa kim u Zvezdi, ni sa igračima, članovima stručnog štaba, zaposlenima, bilo kime. Kul sam sa svima, od mene dobijaju samo pozitivne vibracije. Ako se neko bude ljutio zbog odluke koju sam doneo zbog sebe i svoje porodice, razumem ih. Ali, ja nemam problema ni sa kim.

Lesor nije igrao duže od dva meseca, od kada mu je istekao ugovor sa Makabijem. Da li ćeš biti spreman da zaigraš sledeće nedelje?

- Ne biću, ja jesam spreman. Trenirao sam svakog dana kada sam bio slobodan. Košarka nije samo moj posao, ona je moja strast. Čak i kada nisam imao ugovor, trenirao sam svakog dana.

Da li si probao rakiju? Evo, Partizan je upravo napravio specijalno izdanje

- Ne pijem alkohol. Šalim se, ha, ha, probao sam rakiju, ali to nije moje omiljeno piće. Rum sa Martinika je bolji od rakije, verujte mi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike