Ko je i kako kažnjavan zbog nameštaljki od 2019. godine

11.04.2021

12:22

0

Autor: D. B.

Najnoviji slučaj nepravilnosti, nažalost, potvrđuje da nameštanje nije strano klubovima iz Srbije

Ko je i kako kažnjavan zbog nameštaljki od 2019. godine
Copyright MN Press

Najnoviji skandal u srpskom klupskom fudbalu, zbog koga je iz UEFA u FSS stigao obiman izveštaj o neregularnostima na pojedinim utakmicama Superlige, preti da “pomuti slavu” svih onih koji su se pojavili u protekle dve godine.

A od 2019. godine ih je bilo. Podsetimo, prošli put kada je UEFA dala informacije FSS na tapetu se se našli Proleter iz Novog Sada, Dinamo iz Vranja, Sinđelić, Kabel i Smederevo, ali i Zemun, Budućnost iz Dobanovaca i Inđija koji su tada opomenuti.

Te 2019. godine Proleteru, Dinamu i Sinđeliću je naloženo da plate ukupno šest miliona dinara zbog ugrožavanja integriteta.

Superligaš Proleter iz Novog Sada je kažnjen sa 2.5 miliona dinara zbog sumnje u regularnost ishoda na tri meča, Dinamo iz Vranja 1.5 miliona dinara zbog četiri sumnjive utakmice, od kojih je pod najvećom lupom ona sa Partizanom (6:0)

Oktobra 2019. godine FSS je kaznio Kabel i Smederevo zbog dogovaranja ishoda utakmice. Taj meč igran u Prvoj ligi Srbije završen je pobedom domaćina 2:1, iako je na poluvremenu bilo 0:1.

Epilog svega bila je kazna za Kabel od 3.000.000 dinara, dok je globa za Smederevo iznosila 2.000.000. I jednom i drugom timu tada je oduzeto po deset bodova. Smederevci su ispali u niži rang, a Kabel se sa prvog mesta spustio u sredinu tabele.

Kakave kazne čekaju one koji su umešani u novu aferu u ovom momentu je teško i pretpostaviti. Prvi korak je da saznamo tačna imena onih koji su umešani u potencijalne nečasne radnje.

Pročitajte još

– Tačno je da smo dobili određene podatke od UEFA u vezi sa mogućim neregularnostima, koji ukazuju na to da je došlo do narušavanja integriteta u pojedinim utakmicama. Proces pred nadležnim organima Fudbalskog saveza Srbije je u toku, trenutno ne možemo da otkrivamo više detalja. Javnost će ubrzo biti o svemu obaveštena – tvrde iz FSS.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike