Kletva je razbijena! Mesi podigao reprezentativni trofej, Argentina je konačno šampion (VIDEO)

11.07.2021

06:12 >> 07:39

0

Čekali su skoro 30 godina na ovo

Kletva je razbijena! Mesi podigao reprezentativni trofej, Argentina je konačno šampion (VIDEO)
Copyright Lionel Mesi na rukama saigrača, Tanjug/AP Photo/Bruna Prado

Konačno! Posle 28 godina Argentina je osvojila veliki reprezentativni trofej. Lionel Mesi i društvo pobedili su Brazil 1:0 u finalu Kopa Amerika, tako da je jedan od najboljih igrača svih vremena napokon podigao pehar u dresu nacionalnog tima.

Da san bude još lepši, jedna od najfudbalskijih država sveta došla je do titule prvaka Južne Amerike preko svog najvećeg rivala Brazila, na legendarnoj Marakani.

Mesi je tako podigao prvi veliki reprezentativni trofej. Pišemo “veliki” jer su osvojene Olimpijske igre 2004. i 2008. Ali, to su olimpijske selekcije i reprezentacije ne nastupaju u najjačim sastavima.

Lionel Mesi podiže trofej Kopa Amerika, Tanjug/AP Photo/Andre Penner

Argentina je poslednji put bila prvak Južne Amerike 1993. u Ekvadoru. Posle toga je igrala na 19 takmičenja i igrala sedam finala, uključujući i Svetskog prvenstva, ali do rano jutros trofeja nije bilo.

Mesi je sa Barselonom osvojio sve što se osvojiti može, ali mu je velika mrlja u karijeri bila reprezentacija, jer sa njom nije ništa osvojio, iako je uvek igrao odlično. Fudbal je timski sport, jedan igrač ne može sam, ali Argentina je uvek imala pregršt kvalitetnih i talentovanih igrača, pa je nedostatak trofeja naterao sve ljubitelje fudbala da govore o “kletvi”.

E, pa kletve više nema, Mesi je podigao trofej, gol je postigao Anhel Di Marija u uzbudljivom meču.

Prva zvezda Brazila Nejmar je na sve načine pokušavao da trgne svoj tim, ali je na kraju ostao u suzama, tako da ga je njegov prijatelj i nekadašnji saigrač Mesi tešio.

Nejmar i Mesi, Tanjug/AP Photo/Silvia Izquierdo

Inače, Mesi je bio najbolji igrač turnira, završio ga je sa četiri gola i pet asistencija.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike