Kipar je obećana zemlja za Šćepoviće: Nekadašnji napadač Partizana u istoriji AEL posle samo tri utakmice

08.08.2021

13:52 >> 13:56

0

Autor: Adam Štulić

Jedan rekord oboren, drugi izjednačen

Kipar je obećana zemlja za Šćepoviće: Nekadašnji napadač Partizana u istoriji AEL posle samo tri utakmice
Copyright Marko i Stefan Šćepović foto: MN Press

Kipar je izgleda obećana zemlja za Šćepoviće. Tamo gde je stao Slađan sredinom devedesetih godina prošlog veka, nastavili su njegovi sinovi Marko i Stefan.

Mlađi Šćepović je stigao u Omoniju zimus i bio je jedan od najzaslužnijih što se tim iz Nikozije posle 11 godina vratio na nacionalni tron, dok je stariji ušao u istoriju AEL posle samo tri odigrana meča u sredini koja ga je dočekala ovog leta.

Dugo i strpljivo su čelnici kluba iz Limasola „obigravali“ oko Stefana Šćepovića, a kada im se ukazala prilika da ga angažuju nisu je ispustili. Bio je srpski napadač velika zelja bosanskohercegovačkog trenera Dušana Kerkeza, koje je već na startu sezone počeo da uzvraća na velikom poverenju.

Nekadašnjem fudbaleru Partizana bilo je potrebno samo tri meča da ostvari ono što niko u klupskoj istoriji nije uradio – postigao je tri gola na tri uzastopne evropske utakmice.

Od kako je AEL izašao na evropsku scenu 1968. godine nikome to nije pošlo za rukom, a dosadašnji rekord držao je Dosa Žunior, koji je uzastopno tresao mreže Partizana i Anderlehta u mečevima kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2012/13.

Iskusni srpski centarfor bio je kreator minimalnih pobeda Kiprana u dvomeču s albanskim Vlaznijem u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, a pre tri dana je bio strelac u remiju sa Karabagom (1:1) u prvoj utakmici treće kvalifikacione runde.

Pročitajte još

Zanimljivo, ukoliko do kraja ovosezonskog evropskog puta AEL postigne još jedan gol, doskorašnji fudbaler Malage će otvoriti još jednu stranicu istorije kluba iz Limasola, kao najbolji strelac u evrotakmičenjima u jednoj sezoni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike