Karenjo Busta - čovek koji predaje mečeve, a napada Novaka kada zatraži pomoć

12.02.2021

09:01

0

Autor: D. B.

Španac je upisao i treći Gren slem turnir na kome je odlučio da rivalu

Karenjo Busta - čovek koji predaje mečeve, a napada Novaka kada zatraži pomoć
Copyright Profimedia

Grigor Dimitrov se plasirao u 4. kolo Australijan opena pošto mu je Španac Pablo Karenjo Busta predao meč, kako je saopšteno zbog bolesti. Dogodilo se to pri rezultati 6:0, 1:0 za Bugarina kada je rival odlučio da stavi tačku na meč.

Verovali ili ne, tek ovo je Karanju Busti, koji je bio 15. nosilac na Australijan openu, osmi put tokom karijere da se povlači sa jednog meča. Čak četiri puta to se desilo na Gran slemovima. Australijan open je treći od četiri najveća turnira u svetu tenisa u kojima je Španac odlučio da preda protivniku meč. Do jutros dva puta je to učinio na Ronald Garosu (prvi put sunarodniku Nadalu u četvrtfinalu 2017, a potom i Francuzu Pareu 2019. godine u 3. kolu), a jednom na US Openu (Portugalcu Žaou Souzi 2018. godine).

Karenja-Bustu smo vrlo dobro upoznali kada je, gle čuda, kritikovao Novaka Đokovića posle poraza od najboljeg tenisera sveta u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Svaki put kada se stvari zakomplikuju, Novak traži medicinsku pomoć. Radi to već dugo, već sam to znao. Znao sam šte će se desiti na US Openu, šta će se desiti ovde i šta će se i dalje dešavati – rekao je španskim novinarima Karenjo-Busta posle nadmetanja sa Đokovićem.

Kasnije se nevešto pravdao da su njegove reči izvučene iz konteksta i da nije mislio ništa loše.

Pročitajte još

A kada smo kod igrača koji se najviše povlače sa mečeva tokom karijere od onih koji su i dalje aktivni teniseri rekorder je Filip Kolšajber koji je 29 puta odlučio da preda meč ili tokom samog nadmetanja ili neposredno pre. Među onima koji i danas igraju visoko mesto zauzima i Gael Monfis (26 puta), pa Rišar Gaske (24) i Japanac Kei Nišikori sa 23 odustajanja. Apsolutni rekorder u ovoj neslavnoj statističkoj kategoriji je Džimi Konors. Amerikanac je tokom karijere 35 puta odlučio da se povuče sa jednog meča. Od tenisera iz Srbije najviše mečeva predao je Janko Tipsarević – 27.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike