Kada u NBA udari zvezda na zvezdu - spektakl je zagarantovan

19.01.2021

06:13

0

Autor: D. B.

U centru pažnje dueli Durenta i Hardena protiv Adetokonba i okršaj Džejmsa i Karija

Kada u NBA udari zvezda na zvezdu - spektakl je zagarantovan
Copyright Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

Dan tokom koga se u SAD obeležava sećanje na život i učenje Martina Lutera Kinga tradicionalno je dan za koji NBA liga čuva neke od najboljih duela najvećih košarkaških zvezda.

Baš takav je bio duel Bruklina i Milvokija. Sa jedne strane Džejms Harden i Kevin Durent, sa druge Janis Adetokunbo. Na kraju pobeda “netsa” i to trojkom Durenta.

I u drugom meču od kada je Harden stigao u Bruklin u velikom trejdu, pokazalo se da je formiran pravi “dinamični” duo. Durent je meč završio sa 30 poena, uz devet skokova i šest asistencija. Harden je uz 34 poena imao i 12 asistencija.

Na drugoj strani Janis je imao 34 poena, 12 skokova i sedam asistencija. Pomoć su mu pružili Kris Midlton (25 poena) i Džru Holidej (22 poena).

Drugi sudar zvezda viđen je u duelu Los Anđeles Lejkersa i Golden Stejta. Pobedu su odneli Stef Kari i ostatak “ratnika”. Ali Lejkersi su bili ti koji su imali poslednji šut. Imao ga je Lebron Džejms i to sam osam metara. Nije uspeo.

Stef Kari je meč završio sa 26 poena iako je imao očajnih 12-3 u šutu za tri poena, dok je sa druge strane Denis Šroder odigrao najbolji meč od kada je član čuvenih “jezeraša” – 25 poena, pet skokova, tri asistencije, dve ukradene lopte…

Dalas je doživeo još jedan poraz na gostovanjima. U Tampi, na Floridi, privremenom domu Toronta, “reptorsi” su bili bolji 116:93.

U utakmici u kojoj je pobednik u prvom poluvremenu imao procenat šuta za tri samo 11.8% (17-2), sve je rešeno u druge dve četvrtine. Dalas je i ovaj meč igrao bez Džoša Ričardsona, Maksija Klebera, Dorijana Finija-Smita i Dvajta Pauela. U finišu prve četvrtine ostao je i bez trenera Rika Karlslija koji je bio isključen. Ali, jedno ne može da se ospori igračima Toronta – zaustavili su Luku Dončića.

Pročitajte još

Naravno, onoliko koliko je moguće zaustaviti mladog Slovenca. Luka je utakmicu završio sa 15 poena, sedam skokova, devet asistencija, ali i tri izgubljene lopte, bez postignute trojke i to za 35 minuta provedenih u igri.

Njegovo slabije veče pokušao je da nadomesti Kristaps Porzingis sa 23 poena i devet skokova.

Boban Marjanović je dobio šansu tek na “kašičicu”. Džin iz Boljevca je igrao tek tri minuta i za to vreme uspeo je da promaši jedan šut za tri poena, ali i da izgubi loptu.

Rezultati

Njujork-Orlando 91:84, Atlanta-Minesota 108:97, Portland – San Antonio 104:125, Memfis-Finiks 108:104, Bruklin-Milvoki 125:123, Toronto-Dalas 116:93, Majami-Detroit 113:107, Čikago-Hjuston 125:120, LA Lejkers – Golden Stejt 113:115

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike