Medison se poklonio Bogdanoviću: Atlanta eliminisala Njujork, u polufinalu protiv Filadelfije

03.06.2021

05:55 >> 06:32

0

Srpski košarkaš u prvom plej-ofu sa Houksima stigao do polufinala konferencije, sledi serija duela sa najboljim timom iz regularnog dela sezone

Medison se poklonio Bogdanoviću: Atlanta eliminisala Njujork, u polufinalu protiv Filadelfije
Copyright Profimedia

Košarkaši Atlante plasirali su se u polufinale Istočne konferencije pošto su u petom meču protiv Njujorka u Medison Skver Gardenu slavili pobedu 103:89, čime su ostvarili ukupni trijumf u seriji rezultatom 4-1.

Naredni protivnik ekipi Bogdana Bogdanovića biće Filadelfija, koja je istim rezultatom 4-1 izbacila iz daljeg takmičenja Vašington.

Houksi su do velikog uspeha došli timskom igrom u kojoj se istakao njihov najbolji igrač Tre Jang koji je meč završio sa ubačenih 36 poena i devet asistencija za 35 minuta provedenih na parketu. Gotovo isto vreme odigrao je i naš Bogdan Bogdanović. Njegov šut nije bio na nivou ranijih partija, pa je posle 1/7 za tri poena i 4/11 iz igre meč završio sa svega devet poena, uz sedam skokova i pet asistencija.

Vašington i Rasel Vestbruk već mogu da razmišljaju o organizaciji letnjeg odmora, jer je Filadelfija u još jednom susretu dokazala da je bolji tim od njih – 129:112. Domaćima nije smetala ni činjenica da su na parket izašli bez najboljeg igrača Džoela Embida, koji će pokušati terapijama da reši bol u kolenu zbog povređenog meniskusa, jer su u njegove poene nadoknadili sjajni Tobijas Haris (28) i Set Kari (30).

Kod gostiju Bredli Bil je po običaju bio najbolji sa 30 poena, dok je Vestbruk postigao 24 poena, uz deset asistencija i osam skokova. Davis Bertans nije igrao ovaj meč.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike