Jokića niko ne može da zaustavi: On ne pravi selfije, on pobeđuje (VIDEO)

17.04.2021

05:46

0

Autor: D. B.

Centar Denvera odigrao još jedan maestralan meč

Jokića niko ne može da zaustavi: On ne pravi selfije, on pobeđuje (VIDEO)
Copyright Tanjug/Troy Taormina/Pool Photo via AP

Dominirao je u reketu. Postigao 29 poena. Pogodio je deset od 12 šuteva. Dodao je 16 skokova. Upisao je sedam asistencija. I sve to za samo 27 minuta provedenih u igri. I sve to bez da je ušao u igru tokom četvrte četvrtine.

Naravno, pričamo o Nikoli Jokiću. Denver je pobedio Hjuston. Ubedljivo – 128:99 (35:28, 34:21, 31:30, 28:20).

I ovaj meč, iako odigran protiv ove sezone jako slabog tima iz Teksasa, još jednom je potvrdio da je Nikola čovek koji bi morao da dobije nagradu za najkorisnije igrača ligaškog dela sezone u NBA. Ovakav stav, logično, zastupa i za njega agituje i trener Denvera.

Ali, način na koji je Majkl Meloun pričao o svom centru, verovatno na najbolji mogući način oslikava zbog čega je Nikola toliko važan za Denver, tim koji sada ima skor od 36 poena i 20 poraza.

– Igrali smo do sada 56 utakmica. Nikola je igrao svaku. Njegovi prsti su na svemu: odbrana, napad, odnos u svlačionici, onome što ovaj klub predstavlja. Nikola ima takav uticaj, ali ono što njega čini MVP je to što je igrao na svakom meču, to što smo imamo drugačiji tim nego prošle sezone, to što imamo mnogo igrača koji su propuštali utakmice, a mi smo u top četiri tima u jakoj Zapadnoj konferenciji… A onda tek govorimo o njegovoj statistici. On ima brojke koje ulaze u istoriji. On je nesebična superzvezda. On je kao Tim Dankan. Sjajan igrač, želi da pobeđuje, da bude sa svojom porodicom, sa svojom prelepom ženom Natalijom. Nikada ga nisam video da slika sam sebe i da to kači po društvenim mrežama. To je nešto što volim kod njega – obuševljeno je pričao Meloun.

Tanjug/Troy Taormina/Pool Photo via AP

Denver je protiv Hjustona pogodio samo devet trojki iz 31 pokušaja, ali je ostvario veliku prednost u reketu i ubačeno je 62 poena iz neposredne blizine. Dobijena je bitka u skoku (54-35). Nagetsi su do plus 20 stigli već na poluvremenu. Majkl Porter junior je dodao 21 poena, uz šut za tri poena 7-4 i pet skokova, Džamajkl Grin je dodao 13 poena i sedam skokova, a Vil Barton 12 iako se mučio u šutu za tri poena (6-1). Kod Hjustona Keli Olinik je postigao 23 poena, Džašon Tejte je sakupio 21.

Pročitajte još

Inače ovo je bila prva pobeda Denvera u Hjustonu posle serije od osam poraza. Nagetsi su pobedili na deset od poslednjih 12 mečeva, na šest je razlika na kraju meča bila dvocifrena.

Pogled na tabelu Zapada kaže: 1. Juta (42-14), Feniks (40-15), LA Klipers (39-19), Denver (36-20), LA Lejkers (34-22), Portland (32-23), Dalas (30-25), Memfis (28-26)…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike