Jednim okom na Kiprane, drugim prema Zvezdi: Stanojević najavio rotacije da bi se sačuvala snaga za derbi

15.09.2021

08:54 >> 09:02

0

Trener Partizana očekuje težak posao protiv Anortoziza sutra uveče

Jednim okom na Kiprane, drugim prema Zvezdi: Stanojević najavio rotacije da bi se sačuvala snaga za derbi
Copyright Aleksandar Stanojević, MN Press

Trener Partizana Aleksandar Stanojević neće podleći opštem mišljenju da njegovu ekipu sutra uveče (21.00) u Nikoziji protiv Anortozisa očekuje lagan zadatak i sigurna tri boda. Strateg crno-belih nije iznenađen takvim stavom većine navijača.

 – Mi se prema svima ophodimo tako, smatrajući da smo grandiozni. A na Kipru se nije slavio od šezdeset i neke. Zato ne vidim razlog da budemo baš toliki optimisti, iako smo mi klub koji često igra evropska takmičenja i imamo čemu da se nadamo. Istorija nas uči da respekt mora da postoji – kaže Stanojević pred put u Nikoziju, a prenosi Mocartsport.

Umesto potcenjivačkog odnosa, Stanojević ističe da su Kiprani ravnopravan konkurent za plasman u narednu rundu takmičenja Lige konferencija.

Rikardo Gomeš, MN Press

– Idemo da se odmerimo sa direktnim konkurentom za prolazak u narednu rundu takmičenja. Analizirali smo ih, gledali utakmice, temeljno se bavili njima, potpuno smo spremni. Igraju sa četiri defanzivca pozadi, imaju veoma iskusnog napadača, snažnog, visokog… Imaju dosta internacionalaca koji znaju da igraju… Takođe, iskustva naših klubova na Kipru u proteklim sezonama nisu bila dobra, pa ulazimo u meč maksimalno oprezni i motivisani.

Jedino gde se stav trenera Partizana poklapa sa većinskim je odnos njegovih igrača prema narednim obavezama i koliko je rasterećenje doneo plasman u grupnu fazu takmičenja.

– Jesmo nešto rasterećeniji, ali imamo i obavezu da nešto uradimo. Kod nas u Partizanu je uvek pritisak, iako je lakše igrati u grupi nego u kvalifikacijama, to je činjenica. Pokušaćemo da igramo ofanzivno, sa ofanzivnim sastavom, a da li ćemo se nametnuti to ćemo da vidimo.

Bibars Natho, MN Press

U nedelju je 165. večiti derbi:

– Razmišljamo, naravno, još od pre dve nedelje, to je prirodno. Imamo fokus na Kiprane, ali tu je uvek i derbi… Moraćemo nekoliko igrača da rotiramo, imamo mečeve na tri dana i gledaćemo da sastav iskombinujemo računajući oba meča koja slede – završava Stanojević.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike