Da se naježiš: Braćo, mi smo Gvozdeni puk! Nađimo energiju, volju i veru slavnih predaka, zgazimo ih sve (VIDEO)

15.09.2021

08:37 >> 12:18

0

Govor srpskim odbojkašima je održao kondicioni trener Radivoje Radaković

Da se naježiš: Braćo, mi smo Gvozdeni puk! Nađimo energiju, volju i veru slavnih predaka, zgazimo ih sve (VIDEO)
Copyright Marko Podraščanin i Aleksandar Okolić/CEV

Bivši kondicioni trener Crvene zvezde, sada glavni i odgovorni za fizičku pripremu odbojkaških reprezentativaca Srbije, profesor Radivoje Radaković pred svaku utakmicu na Evropskom prvenstvu održi jedan motivacioni govor igračima, a poslednji protiv Holandije baš je podigao borbeni moral ekipi.

Član stručnog štaba, nekadašnji reprezentativac Edin Škorić, sve je uredno snimio i popularnog “Profu” postavio na Tviter:

– Evo nas na vratima borbe za medalju. Treba samo da uzmemo ono što apsolutno zaslužujemo, ono po šta smo došli, a došli smo da uzmemo medalju. Danas nam treba ludačka energija, ludačka volja, vera … Oni su je imali, braćo (pokazuje fotografiju čuvenog “Gvozdenog puka” srpske vojske iz Prvog svetskog rata). Braćo, čuveni Gvozdeni puk! Oni su išli prsima na bajonet! Mi ne treba da idemo prsima na bajonete! Postoji još jedan “Gvozdeni puk”, ja ga poznajem (pokazuje sliku odbojkaške reprezentacije Srbije sa prošlog EP). I oni su imali ludačku energiju, tu volju i veru. I još uvek je imaju! Znam da još uvek je imaju! Pogledajmo se u ogledalo sad kad budemo otišli u svoje sobe! Nađimo je u srcima! Mi danas igramo za ovo (pokazuje fotografiju tima na pobedničkom postolju), mi igramo da 19. septembra izađemo i igramo za ovo! Zato, idemo danas, zgazimo Holanđane! Zgazimo ih sve! Idemo po još jednu medalju – viknuo je na kraju Radaković uz glasno odobravanje cele ekipe.

Kako je prošla Holandija? Glatkih 3:0, uz mnogo bolju igru pulena selektora Kovača u odnosu na meč osmine finala protiv Turske. Sledeći rival Srbiji u polufinalu biće bolji iz duela Italija – Nemačka, koji se danas u 16.00 igra u Ostravi.

Radivoje Radaković/MN Press

Radivoje Radaković je profesor na kragujevačkom Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja. U sportskoj karijeri je radio kao trener više fudbalskih ekipa, između ostalih i u Crvenoj zvezdi za vreme Roberta Prosinečkog, a kasnije se vratio svojoj prvoj ljubavi – odbojci. Već dugo godina je prvi saradnik selektora Slobodana Kovača

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike