Jako od početka: Ovo je Zvezdin sastav za premijeru i derbi sa Vojvodinom

16.07.2021

17:53 >> 07:26

0

Utakmica je na programu sutra, sa početkom u 20 časova

Jako od početka: Ovo je Zvezdin sastav za premijeru i derbi sa Vojvodinom
Copyright Dejan Stanković, MN Press

Crvena zvezda će sutra, od 20 časova ugostiti Vojvodinu u utakmici uvodnog kola nove sezone Superlige. Derbi na samom početku sezone u Srbiji je odličan test za oba tima, pošto i jedne i druge naredne nedelje očekuju obaveze u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno Ligu konferencija.

Naravno da oba tima žele pobedu, mada u ovaj duel beogradski crveno-beli ulaze kao favoriti. O tome svedoče i reči šefa struke gostiju Slavoljuba Đorđevića.

Crvena zvezda ima možda i najjači tim u poslednjih 10 godina, imaće i publiku na svojoj strani i biće jako teško, čak je i tradicija na njihovoj strani. Ne bih da pričam o drugom kolu, ali mogu samo da kažem da ćemo u svakom meču ići na pobedu – kazao je Đorđević, a u narednim redovima ćemo se pozabaviti mogućim sastavom domaćina.

Dejan Stanković, kako kaže ima “problem”.

– Imam kvalitetne igrače, “boli me glava” kad treba da ih podelim na treningu, a ne kad izvodim tim na utakmici.

Kada je reč o golmanu, tu sigurno nema dilemu. Neprikosnoven je Milan Borjan koji je i na pripremama pokazao sigurnost.

Pročitajte još:

Pošto će u poslednjoj liniji igrati sa četvoricom ni tu ne bi trebalo da bude nedoumica. Na bekovskim mestima biće dva Milana, Gajić i Rodić, a na štoperskim pozicijama novajlija Aleksandar Dragović i povratnik Srđan Babić.

– Dragović je u odličnom stanju. Imao je sedam, osam dana odmora i brzo se vratio – kazao je Stanković koji u ovom trenutku Miloša Degeneka nema u prvom planu.

– Ne mogu da igram sa pet štopera. Došli su novi igrači, morali smo njima da damo šansu, a Degenek zna kakvi su zahtevi i šta i kako igramo.

Ispred bi trebalo da budu Seku Sanogo i Veljko Nikolić, a ispred njih “neprikosnovena trojka” iz prošle sezone, El Fardu Ben, Mirko Ivanić i Aleksandar Katai. U Zvezdi su često naglašavali da je njihov ostanak u Ljutice Bogdana veliki uspeh, kao neko moćno pojačanje.

Pročitajte još:

Najistureniji će biti Nikola Krstović, mladi napadač koji se na pripremama nametnuo i koga Stanković u poslednje vreme često hvali. Isto tako, šef struke Zvezde je najavio da će novajlija Luis Dioni igrati protiv Vojvodine, ali je malo verovatno da će biti starter.

Dijego Falćineli je otišao, Milan Pavkov nije u prvom planu, pa se za početak može očekivati Krstović kao starter.

Dakle, tim koji će sutra (20:00, TV Arena sport) najverovatnije istrčati na teren stadiona “Rajko Mitić” je Borjan, Gajić, Dragović, Babić, Rodić, Sanogo, Nikolić, Ben, Ivanić, Katai i Krstović.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike