Iskreni Saša Obradović: Moj život je u uvek spakovanim koferima

25.11.2020

09:39

0

Autor: D. B.

Trener košarkaša Crvene zvezde o novoj misiji u Zvezdi, rezultatima u Evroligi, duelima protiv najboljih, večitom derbiju i poslu kojim se sada bavi

Iskreni Saša Obradović: Moj život je u uvek spakovanim koferima
Copyright MN Press

Ćerka studira u Španiji. Sin je na školovanju u Berlinu. Supruga i ja smo tu, ali naši koferi su uvek spakovani. To je život trenera.

Ovim rečima Saša Obradović, trener košarkaša Crvene zvezde, pokušao je da dočara način na koji već godinama živi i radi. Kako sam kaže, to što se vratio u svoj Beograd, grad u kome je rođen i iz koga je krenuo ka košarkašim visinama ništa ne menja u njegovim navikama.

Ja i sada živim kao da sam u inostranstvu.  Ako si posvećen poslu, nemaš vremena za druge stvari. Nema slobodnog dana kada si trener. Uvek analiziraš, uvek gledaš da li nešto treba da popraviš, da li treba da stvoriš odnos sa nekim igračem. U ovoj situaciji, ne samo zbog korone, sam izolovan. Želiš da uradiš sve što možeš. Da, nedostaje mi odnos sa prijateljima, sa familojom… – objasnio je šef struke lidera ABA lige i predstavnika Srbije u Evroligi gostujući u jutarnjem programu RTS-a.

Obradović važi za strogog trenera. On se ne bi složio sa takvim rečima, a pokušao je i da pojasni kako izgleda njegova filozofija.

Uvek mora da postoji dobar odnos. I ako kreiraš jake kriterijume, to nekada ume da deluje drugačije. Ali, mora da postoji i druga strana. On  koja je prisnije, individualnija, ona koja ti omogućava da napraviš atmosferu u timu. Nekome može da deluje da sam strog na terenu, ali mislim da imam dobar lični odnos sa igračima.

Zvezda polako, ali sigurno izlazi iz meseca prepunog izazova. Meseca tokom koga su se mečevi ređali kao na traci.

Mislim da je slika realnija kada je u pitanju Evroliga u odnosu na ABA ligu. Možde da se kaže da smo mogli da imamo neku pobedu više, recimo protiv Žalgirisa… Ali, napravili smo dva brejka, na meču sa Asvelom i Milanom. Mislim da dobro reprentujemo Srbiju. Pravi problem za pripremu mečeva to što nikada ne znaš ko će igrati protiv tebe, sa kakvim sastavom će se rival pojaviti. Uz to nema ni mnogo prostora za trening. Nama se novi igrači uigravaju kroz utakmice. Čudna je i nepredvidiva situacija. Važno je da smo posle ovog teškog rasporeda ispunili očekivanja.

Pročitajte još: Intervju za 24sedam Saše Obradovića

Ono što svakako nedostaje Obradoviću su mečevi pred navijačima.

Veliki nedostatak. Očekivao sam da se konačno sretnem sa navijčama, sa fenomenalnom atmosferom,  sa svima koji su godinma šesti igrač Crvene zvezde. Očekivao sam i da ćemo kroz to da napredujemo. Nažalost nema toga. Moramo da razmišljamo samo o terenu, o protivnicima, da čekamo neka lepša vremena. Ona kada ćemo ponovo da slavimo pobede zajedno.

A razloga za slavlje u taboru Crvene zvezde bilo je i zbog pobede u prvom ovosezonskom večitom derbiju. Paralelu sa danima kada je kao igrač bio akter najvećeg meča u Srbiji Obradović ne želi da izvlači.

Davno je bilo ono kao igrač. Igrači deo karijere i trenerski su dva različita posla. Savetujem igrače koji žele da budu treneri je da što više uživaju u igračkom delu karijere.

Konačno, kada je reč o njegovom povratku na Mali Kalemegdan Obradović ne krije da je ostvario davnašnju želju.

Bilo je kontakata svih ovih godina. Na sreću po mene, ja sam uvek bio vezan višegodišnjim ugovorima sa različitim ekipama. U momentu kada je stigla ponuda od Crvene zvezde, imao sam ugovor u Monaku. Osim ljubavi prema voljenom klubu postojala je i želja i velika motivacija da se dokažem u najjačem takmičenju. Rekao bih da sam sada na pravom mestu u pravo vreme – zaključio je Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike