Inter je na ovo čekao devet godina: Čalhanoglu uradio ono što se ne radi

22.06.2021

18:09

0

Autor: Adam Štulić

Turski reprezentativac predstavljen na Đuzepe Meaci

Inter je na ovo čekao devet godina: Čalhanoglu uradio ono što se ne radi
Copyright Hakan Čalhanoglu foto: Profimedia

Devet godina je Inter čekao da „ukrade“ igrača gradskom rivalu Milanu, a onda je to uradio kako bi „sipao so na ranu“ navijačima „rosonera“.

Pošto su nedavno prekinuli skoro decenijsku dominaciju Juventusa italijanskim fudbalom, „nerozauri“ su krenuli u rekonstrukciju tima tako što su, angažovanjem Hakana Čalhanoglua, zadali bolan udarac prvom komšiji.

Dok se u javnosti spekulisalo o angažovanju Filipa Kostića, koji bi na kraju mogao da završi u Laciju, čelnici Intera su koliko toliko u tišini završavali prvi transfer ovog leta.

Tek kada je postalo izvesno da će turski reprezentativac „San Siro“ zameniti „Đuzepe Meacom“, mediji su stidljivo počeli da najavljuju transfer koji će bez dileme obeležio početak leta.

Milan je mesecima unazad pokušavao da ubedi Čalhanoglua da produži saradnju, ali su finansijski zahtevi koje je ofanzivac postavio bili nedostižni „rosonerima“, koji su na kraju morali da se pomire sa činjenicom da je gradski rival mogao da ispuni sve što je Turčin tražio – a to je trogodišnji ugovor vredan pet miliona evra po sezoni, plus još milion u bonusima.

Podsetimo, poslednji igrač koji je došao iz Milana u Inter bio je Antonio Kasano, za kojeg su „neroazuri“ 2012. godine platili 5.500.000 evra.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike