Ima nas više nego ikada, izborićemo se sa svim silama: Milica Novaković spremna za Igre (VIDEO)

26.07.2021

08:20 >> 08:22

0

Srpska kajakašica ima iskustvo iz Rija

Ima nas više nego ikada, izborićemo se sa svim silama: Milica Novaković spremna za Igre (VIDEO)
Copyright kajaksrbija.rs

Od troje naših predstavnika koji će braniti boje Srbije na Olimpijskim igrama, Milica Novaković jedina je već iskusila atmosferu na najvećem sportskom takmičenju. Ovogodišnje Igre u Tokiju obeležiće nešto drugačija atmosfera.

– Mislim da će ove Olimpijske igre u svakom slučaju biti specifične. Postoje razna pravila koja moramo da poštujemo i nema publike. Već sam pričala o tome, za nas kajakaše to u principu i nije neki veliki problem jer nama publika i ne igra neku veliku ulogu. Nije da se mi nalazimo na stadionu i da smo navikli na masu ljudi koji nešto viču, navijaju i dobacuju. Nama je fokus uvek na nama samima, tako da što se nas tiče to neće biti neki veliki gubitak. Upoznati smo sa svim pravilima i spremni smo na sve.

Olimpijske igre prvi put u istoriji se održavaju posle pauze od pet godina zbog pandemije virusa korona.

– Meni je u prvi mah bilo krivo što su odgođene Olimpijske igre jer sam svim srcem žudela za tim da se takmičim i mislila sam da sam dovoljno spremna. Ali sad sa ove tačke smatram da je još i bolja stvar što sam imala godinu dana više da se unapredim i mislim da mi je dobro došlo. Mislim da sam spremna i nadam se da ćemo svi biti zadovoljni posle Olimpijskih igara.

Osim što će atmosfera u Olimpijskom selu i na borilištima biti nešto drugačija nego na prethodnim Igrama, u prestonici Japana u kajaku sprint će i samo takmičenje biti nešto drugačije u odnosu na ono na šta smo navikli. Osim toga, Novaković će se u Tokiju takmičiti u jednosedu na 200 i 500 metara.

– Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama mogu da učestvuju po dve posade iz jedne zemlje. Samim tim to menja strukturu takmičenja. Prijavljeno je više takmičarki nego ikada u disciplini jednoseda na 500 metara. Mislim da će biti teže izboriti finale, a u finalu kao i na svakom takmičenju bilo to evropsko ili svetsko prvenstvo, kao i na svakom velikom šampionatu mi uvek kažemo da je sve moguće. Biće teže zbog toga, verovatno, ali izborićemo se nekako svim silama!

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike