Milica Novaković: Idem u Tokio po medalju!

17.05.2021

09:24 >> 09:25

0

Naša najbolja kajakašica, mnogima poznatija po devojačkom prezimenu Starović, optimista pred EP i OI

Milica Novaković: Idem u Tokio po medalju!
Copyright Kajakaški savez Srbije

Naša kajakašica Milica Novaković posle duge pauze na međunarodnoj sceni koja je trajala od 2019. godine, u Segedinu je na Svetskom kupu osvojila zlato. Srpkinja je dominirala u trci na 500 m čime je još jednom potvrdila odličnu formu pred učešće na EP i na OI u Tokiju ovog leta.

U Segedinu pre dve godine izborili ste olimpijsku normu, a ove potvrdili na istom mestu put za Tokio?

– Normu sam izborila na svetskom 2019. godine, a na ovom Svetskom kupu sam je potvrdila. Iskreno, od tada moje misli su bile usmerene ka Tokiju i OI, verovala sam u sebe i svoj rad i znala da ću tu normu potvrditi i odbraniti. Ali moram priznati, ovim je zlato još slađe i draže – kaže Milica Novaković za 24sedam.

Pročitajte još

Koliko su vam nedostajala takmičenja pošto ste poslednji put veslali na međunarodnoj sceni 2019. upravo u Segedinu?

 

Kajakaški savez Srbije

– Takmičenja su nam svima nedostajala, tačno se moglo osetiti to na ovom Svetskom kupu da smo svi željni dobrih trka i odmeravanja snaga sa konkurencijom na međunarodnom nivou.

Ovo vam nisu prve Olimpijske igre. Kakva su očekivanja?

– OI u Riju su za mene bile ogromna lekcija i iskustvo, u proteklih pet godina od Rija se izdešavalo mnogo toga. Veslala sam razne posade i trke, stekla veliko iskustvo kroz dobre i loše trke i mislim da sam spremna da u Tokiju zaokružim svoju karijeru. To mi je najveća želja i motivacija.

Ove godine zbog korone sve će biti drugačije nego što je bilo ranije. Da li ste spremni za ono što vas čeka i koliko su po vama sportisti spremni na karantin?

– Situacija sa korona virusom je uticala na sve ljude iz svih sfera. Što se mene tiče, ja sam zahvalna i srećna što će se Igre uopšte održati sa jednom godinom pomeranja, tako da pristajem sa mirom na sve uslove koji nam se postavljaju zbog učešća na OI.

Kajakaški savez Srbije

Pre OI u junu ćete veslati na Evropskom prvenstvu u Poznanju. Konkurencija bi trebalo da bude jača nego što je bilo sada na Svetskom kupu. Koliko vam je važno da imate što više trka pred Tokio?

– Očekuje nas Evropsko prvenstvo početkom juna. Nastavljam sa dobrim radom kao i do sada i nadam se da ću opet pokazati svoj kvalitet. Moj glavni cilj je takmičenje na OI, to je glavni pik, ali naravno dobri nastupi na takmičenjima su nezamenljivi i bolji i od najboljeg treninga- zaključuje Milica.

 

 

Čestitke od gradonačelnika Novog Sada

Milica koju mnogi znaju kao Starović, prošle godine rekla je “da” svom kolegi iz Hrvatske, Antunu Novakoviću kajakašu.

– Naša kajakašica Milica Novaković ovenčala se zlatnom medaljom u jednosedu na 500 metara na Svetskom kupu u Segedinu! Milice, pamtićemo zauvek pobednički zlatni minut i 56.67 sekundi. Danas slavi Novi Sad, slavi Kajak kanu klub Vojvodina i slavi cela Srbija! Čestitam od srca!”, napisao je na svom instagram nalogu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike