Iliev raportirao: O Rikardu i Ngoju rekao već poznato, a sad su teme bili i Stojković i Vukadinović

02.07.2021

18:03 >> 18:13

0

Crno-beli na pripremama u Ptuju

Iliev raportirao: O Rikardu i Ngoju rekao već poznato, a sad su teme bili i Stojković i Vukadinović
Copyright Iliev i Stanojević, FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana nalaze se na pripremama u Sloveniji, a rad ekipe Aleksandra Stanojević prati i najodgovorniji čovek u sportskom sektoru, Ivica Iliev.

Nekadašnji golgeter, a sada funkcioner crno-belih u razgovoru sa srpskim novinarima, sumirao je do sada učinjeno u prelaznom roku.

– Dolascima Gomeša, Saničanina i Pantića već imamo popunjenu ekipu. Pre svega Rikarda, jer smo prošle sezone samo na papiru imali napadača, a suštinski igrali bez. Zadovoljan sam trenutnim kadrom. Imali smo dobre rezultate i kvalitetnu igru i prošle sezone, ali za nešto veće su nam bila potrebna dva igrača.

Bajbek nije dao ono što je trebalo. Verujem da je to jedini stranac koji ne da nema veliki učinak poput ostalih, već nikakav. Naš problem je što svaki put moramo da dovodimo novog legionara i da pogodimo. Nažalost, Bajbek je na papiru bio bolji i poznatiji od svih, ali nije doprinosio gde je najvažnije. Uvek je imao neke povrede i probleme – kazao je Iliev koji je još jednon naglasio koliko se raduje povratku reprezentativca Zelenortskih Ostrva.

On ga je ujedno i predstavio ovih dana u Humskoj. Kasnije su stigli u Ptuj.

Pročitajte još

– Na promociji sam rekao da je nemoguće bilo dovesti kvalitetnijeg igrača koji garantuje veliki broj golova i igrača čije su karakteristike baš ono što je Partizanu potrebno. Iz svih situacija može da postigne gol. Pričamo o prototipu vrhunskog napadača koji daje golove iz svih pozicija. Onih 26 iz prvog mandata postignuti su na različite načine. Ono najvažnije što nam je falilo doveli smo na vreme i uspeli da angažujemo najboljeg dostupnog igrača. S druge strane, eventualni dolazak još jednog fudbalera doveo bi nas u situaciju da kažemo kako smo popunjeni na svim pozicijama.

Zatim se osvrnuo na neuspeli posao, odnosno propali pregovori sa Žilijenom Ngojem iz belgijskog Eupena.

– Nemojte so na ranu, molim vas. Verujte, to je igrač posle Leonarda, najveći kojeg smo mogli da dovedemo. Neverovatna situacija se desila. Dogovorili smo se sa igračem, kao i sa Eupenom. Kada je trebalo da dođe kod nas, usledio je sastanak fudbalera i njegovog trećeg agenta, kojeg dotad niko nije ni spominjao. On je pred sastanak rekao kako se Ngoj sprema da dođe za vikend i kako ide do Eupena da rešimo njegove stvari.

Ne znam šta se desilo u kancelariji njihovog direktora. Došlo je do toga da je agent rekao, najverovatnije posle neke svađe, da će igrač ostati u Eupenu do kraja ugovora. Verovatno je došlo problema oko podele novca. Ostali smo uskraćeni za spektakularnog igrača. Nadmašio bi i onaj Sadikov transfer – dodao je Iliev i nagovestio da je spremna alternativa.

-Nadam se da će nam se pridružiti veoma brzo.

Pričao je zatim i o Miljanu Vukadinoviću iz Vojvodine.

– Dobar igrač, pominje se poslednjih godinu dana. Ne volim da pričam o igračima dok ne potpišu. Mogu jedino da kažem da je u igri još jedan stranac.

Kao i o štoperu, pošto je Maki Banjak otišao.

– Trener Stanojević i ja pričamo svakodnevno o svakom detalju. Prekomandovali smo dva mlada igrača (Subotić i Đorđević), videli ste da su prethodnici imali velike učinke i pravili velike transfere. Sigurno ćemo dati šansu tim momcima da se nametnu i da jedan o njih dvojice ostane četvrti član odbrambene linije.

Možda ode i Vladimir Stojković, u Al Fajhu koju je nedavno preuzeo Vuk Rašović.

– Ništa nije dogovoreno. Znamo za ponudu koja je i dalje u vazduhu. Sve ćemo uraditi u dogovoru sa Stojketom. Legenda je našeg kluba i srpskog fudbala, videćemo njegove želje kada dođe trenutak da bude sve na stolu. Biće onako kako Vladimir bude odlučio.

Da li i Lazar Marković i Saša Zdjelar imaju “zeleno svetlo” za odlazak?

– Posle dve sezone pod koronom, ne možemo da izdržimo ekonomski pritisak koji plate prave klubu. To je nešto o čemu ćemo pričati sa određenim brojem igrača, ali to ne znači da na njih ne računamo, jer od njih očekujemo velike stvari. Iako nije moj deo posla, raduje me što Partizan na čelu s predsednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom ekonomsku politiku vodi na najbolji način. Svi znamo kako smo prodavali igrače, i to u doba korone. Tu najbolje stojimo, možda i u regionu, ali ne smemo da se zalećemo i rizikujemo.

Iako je otišao iz Humske, za navijače i upravu Partizana veoma je zanimljiv Umar Sadik. Postoji šansa da Almerija otkupi procente koji bi Partizanu pripali od transfera napadača.

– Ne znam tačno, ali mislim da konkretan datum za tu akciju ne postoji. Verujem da Španci čekaju odgovarajuću ponudu kako bi od nas otkupili taj deo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike