Igre u Tokiju još traju, a Pariz već priprema spektakl: Takmičenje ispod Ajfelove kule i kod Versaja

28.07.2021

09:35

0

Otvaranje na Jelisejskim poljima

Igre u Tokiju još traju, a Pariz već priprema spektakl: Takmičenje ispod Ajfelove kule i kod Versaja
Copyright FOTO: DISCOVERY

Dok se sportisti bore na Olimpijskim igrama u Tokiju, organizatori sledećih već spremaju pravi spektakl.

Planetarna smotra najboljih sportista biće održana 2024. godine u Parizu, a prema najavama, biće to pravi pravcati spektakl. Onakav kakav grad poput Pariza zaslužuje, ali i može da ponudi. I napravi.

Presednik Organizacionog komiteta OI u Parizu Toni Estange otkrio je u razgovoru za Eurosport neke ideje.

Pixabay

– Iznenađenje nismo pripremili samo za ceremoniju otvaranja, bego za Olimpijske igre u celosti. Događaj će biti spektakualrana! Želimo da smestimo sport u kultne pariske prostore, na primer u podnožje Ajfelovog tornja, u Versaj, na Jelisejska polja. Na predstojećim Igrama moći ćete da vidite i reku Senu i čuveni Luvr – kaže Estange, pa nastavlja:

– U svakom slučaju, ceremonija otvaranja predstavlja bitan deo Olimpijskih igara, pa pripremamo neko jedinstveno i drugačije. Naš cilj je da svetskim sportistima priredimo jedno od najvećih životnih iskustava. Njihov nastup ispratiće stotine hiljada pariskih fanova.

Osvrnuo se Estange i na Igre u Tokiju.

– Prethodne dve sezone su bile veoma teške za sportiste, ali oni moraju da daju svoj maksimum sada i da se prilagode situaciji. Ono što se meni dopalo, a što sam mogao da zaključim iz razgovora sa sportistima, jeste da su zadovoljni i srećni što su na Olimpijskim igrama i da su tu da bi ostvarili svoje snove. Samim tim, smatram da će ovo biti odlične Igre jer su sportisti spremni da daju sve od sebe.

Pročitajte još:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike