Zvezdin učinak sa Belgijancima: Još bole Mićićeva stativa i Dekijeva prečka

05.11.2020

07:14 >> 08:34

0

Trener crveno-belih biće posebno motivisan večeras protiv Genta

Zvezdin učinak sa Belgijancima: Još bole Mićićeva stativa i Dekijeva prečka
Copyright MN Press

Imaju fudbaleri Crvene zvezde odličnu priliku da se približe plasmanu u narednu fazu Lige Evrope. Posle tri boda osvojena protiv Slovana (5:1), na „Marakani“ mogu da zabeleže i drugu pobedu. Na svom terenu dočekuju Gent.

Do sada se crveno-beli nisu sastajali sa crno-plavima, ali jesu osam puta za rivale imali timove iz Belgije. Učinkom ne mogu da se pohvale, pošto on glasi: dve pobede, jedan remi, pet poraza, uz gol razliku 13:18.

Pročitajte još: Stankovića ne brine sastav Genta: Imaće golmana, pa će imati…

Jedina dva trijumfa ostvarena su protiv Anderlehta u sezoni 1981/82. (2:1) i protiv Klub Briža u sezoni 1987/88. kada je rezultat bio 3:1.

Poslednji duel sa Belgijancima crveno-beli su imali u prvom kolu Kupa pobednika kupova u sezoni 1997/98, protiv Žerminal Ekerena (sada Žerminal Beršot).

Prvi meč u Antverpu pripao je domaćinu (3:2), što je značilo da je Zvezdi u revanšu bila neophodna pobeda za prolaz.

Na „Marakanu“ je 2. oktobra 1997. godine došlo više od 50.000 ljudi. Svi su bili ubeđeni da će ekipa da prođe. Međutim, pojavili su se problemi. Prvi u igračkom kadru, pošto Milorad Kosanović nije mogao da računa na petoricu igrača (Ognjenović, Pecelj, Begović, Jovičić, Kristić).

Pročitajte još: I Veljko Nikolić pod upitnikom za Gent

A, drugi su bili užasni vremenski uslovi. Pljusak, velika količina vode na terenu, gotovo nemoguće za igranje utakmice. Provala oblaka definitivno nije pomogla…

Ipak, početak meča je bio dobar za Zvezdu. Goran Drulić je u 18. minutu pogodio i izazvao erupciju na tribinama. Umesto potrage za drugim pogotkom, crveno-beli su se povukli i više bili fokusirani na odbranu, nego na napad. Da to neće biti lako zadržati, moglo je da se vidi već na početku drugog poluvremena. Drulić i Verstraten su ušli u klinč, sudija Iring ih je poslao u svlačionicu.

Kazna za defanzivnu igru stigla je u 66. minutu. Tomaš Radzinski (čuveni reprezentativac Kanade, kasnije član Anderlehta, Evertona, Fulama…) iskoristio je lošu reakciju Zvezdine odbrane i anulirao prednost snažnim udarcem iz trka. U tim momentima je Kosanović sa klupe podigao Dragana Mićića i krenuo u ofanzivu. Upravo je Mićić nekoliko minuta posle izjednačenja imao veliku priliku, ali se isprečila stativa. Mogli su i gosti preko Hofmansa da reše sve, ali je pogodio spoljni deo mreže.

U samoj završnici je junak mogao da bude sadašnji trener crveno-belih, Dejan Stanković. Zvezda je imala slobodan udarac sa oko 20 metara, Stanković je već savladao golmana Monsa, ali je lopta završila na prečki.

Pročitajte još: U Gentovom avionu za Beograd i golman koji nije branio godinu dana

Bila je to šesta evropska utakmica za Zvezdu posle sankcija koja je završena eliminacijom u šesnaestini finala.

Za večeras ponovo najavljuju kišu. Ovaj put tribine neće biti pune jer se zbog korone igra bez gledalaca i Gent nije Ekeren, ali sigurno je da će Dejan Stanković pronaći motiv da popravi skor sa Belgijancima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike