Stankovića ne brine sastav Genta: Imaće golmana, pa će imati...

04.11.2020

14:25 >> 14:37

0

Autor: Jovan Terzić

Zvezdin trener traži od svojih igrača pristup kao protiv Slovan Libereca

Stankovića ne brine sastav Genta: Imaće golmana, pa će imati...
Copyright MN Press

Pobeda protiv Genta ne garantuje, ali bi značajno približila Crvenu zvezdu još jednom proleću u Ligi Evrope. Uspeli su to izabranici Vladana Milojevića 2018. godine, a na dobrom su putu igrači koje vodi Dejan Stanković.

Startni poraz u Nemačkoj od Hofenhajma 0:2 anulirala je “petarda” u Beogradu protiv Slovan Libereca (5:1), pa se tri boda očekuju i u duelu sa poslednjeplasiranim timom grupe (četvrtak 21.00), koji stiže bez koronom zaraženog trenera Vima de Dekera i nekoliko prvotimaca, od kojih je najznačajnija činjenica da će im gol čuvati Kolin Kusemans koji više od godinu dana nije branio u takmičarskoj utakmici, a broj nastupa prethodne dve sezone može se izbrojati na prste jedne ruke.

Gent je poražen u prva dva kola, a usled loših rezultata u domaćem prvenstvu, moglo bi se očekivati da Belgijanci “žrtvuju” Ligu Evrope. Pokušaće na to da ih nateraju crveno-beli u naredne dve utakmice.

-Predstoji nam još jedna lepa utakmica. Svesni smo šta nosi i šta može da nam donese. Napravili smo lepu uvertiru pre sedam dana, pa odigrali lepu utakmicu u našem prvenstvu, tako da spremno dočekujemo meč. Igramo paklen ritam, za sada nemamo velikih problema, ali sigurno da neću moći da računam na nekoga zbog povreda, zdravlja… Kao što je to bio slučaj sa Mićom (Mirko Ivanić) i Kangom u Nemačkoj, zbog korone – istakao je Stanković u uvodu konferencije za medije.

Otkrio je Zvezdin trener i na koga konkretno misli, zapravo potvrdio ono što smo već najavili.

-Za sutra se borimo da Velju (Veljko Nikolić) dovedemo bar na klupu, jer je prethodnih sedam dana pio antibiotike zbog prehlade i temperature. Što se tiče Rode (Milan Rodić), uradili smo sve moguće analize, ali ne želim da rizikujem, jer do 16. decembra imamo još mnogo utakmica. Sutrašnja je važna za klub, ali moraću dobro da premerim koliki je rizik da počne ili ne. 

“MOGLA BI DA BUDE ISTORIJSKA UTAKMICA”

“Uradićemo sve da dobijemo ovaj meč. Svesni smo prilike koju imamo, ovo bi mogla da bude istorijska utakmica. Žao mi je što neće biti publike. Da je tu 55.000 ljudi, bilo bi “vau”. Bilo bi fenomenalno, ali znamo da su naši navijači blizu, uvek uz nas. Bili su i sada u Surdulici”, istakao je Stanković.

Uporedio je Stanković prošlog i predstojećeg evropskog rivala.

-Fizički je Liberec dosta jača ekipa, a tehnički Gent. Danas sam na sastanku sa igračima tokom analize tražio isti pristup, kao da krećemo od nule. Da budemo jaki na loptu, u svakom duelu i plitki. Ekipa Genta zna da igra fudbal, pogotovo napred. Priča se o njihovom zdravstvenom stanju, ali to menja stvari njima, nama ne. Imaju dosta dobrih i inteligentnih igrača. Mi smo stekli smo dosta samopouzdanja na “Marakani”, bez da se precenjujemo, ali i potcenjujemo. Bitno je samo da bude isti pristup kao u prošloj utakmici. 

Posebno se Zvezdin trener osvrnuo na napadača Jaremčuka, koji je minulog vikenda bio trostruki strelac u belgijskom prvenstvu.

-Znamo tačno protiv koga igramo, za svakog igrača imamo posebnu taktiku. Jaremčuk je dobar igrač, elegantan, visok i jak. Koristi obe noge, fizički zdrav, podseća me na Milika i Levandovskog.

Posebna tema je pitanje ko će braniti za goste, ali Stanković tvrdi da ga to ne opterećuje.

-Da li će se kladiti na mladog momka ili iskusnog golmana koji dve godine nije bio na golu, ne znam. Ne menja nam to mnogo, jer će oni imati golmana pa će imati. Jedino što nam menja je situacija sa štoperima, jer ne znamo da li će igrati sa tri ili četiri, ali spremni smo na obe varijante, naravno – naglasio je Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike