Završena istraga, tužilac podigao optužnicu: Sedam osoba se tereti za ubistvo Maradone!

20.05.2021

18:33 >> 19:02

0

Autor: N. St.

Ako budu proglašeni krivim preti im kazna zatvora od osam do 25 godina

Završena istraga, tužilac podigao optužnicu: Sedam osoba se tereti za ubistvo Maradone!
Copyright Profimedia

Strasti se ne stišavaju u Argentini. U novembru je preminuo jedan od najboljih fudbalera svih vremena – Dijego Armando Maradona. Ni šest meseci kasnije se prašina nije slegla.

Nedugo posle sahrane i poslednjeg pozdrava je porodica podnela zahtev da se sprovede detaljna istraga oko njegove smrti, a tužilac je odmah pokrenuo postupak. Dokazi su se skupljali dugo, pojavili su se i određeni audio snimci, a među glavnim osumnjičenima je Lepold Luke.

Radi se o lekaru koji je bio deo tima koji je uspešno operisao Maradonu i koji je posle svega toga tvrdio da je „jedino kriv za to što je bio pravi prijatelj i što je voleo Dijega“. Tužilaštvo izgleda ima drugačiji stav, pošto je podignuta optužnica.

Neurohirurg Luke, fizijatar Agustina Kosačov i još petoro ljudi se tereti za lekarski nemar prilikom Dijegovog oporavka posle operacije. Oni su negirali krivicu, ali im je tužilašstvo zabranilo da napuste Argentinu – piše „ESPN“.

Profimedia

Prema ranijim navodima do nemara je došlo u vremenu posle operacije hematoma na mozgu, tačnije sve je krenulo od same odluke da ga puste iz bolnice na kućno lečenje. Tamo nije imao adekvatnu negu.

Tužilac je imao uvid u medicinske kartone i celu situaciju. Utvrdili su da je došlo do nemara i da mu nije pružena adekvatna nega. Audio snimak između Maradoninih doktora i njegove svite potvrđuje to. Pored Lukea i Agustine terete se još dve medicinske sestre, njihov koordinator i još jedna lekar i psiholog. Ukoliko se utvrdi da su krivi preti im od osam do 25 godina zatvora – navodi se u tekstu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike