Vojvodina pobedila - Lalatović novi rekorder

30.10.2020

19:07 >> 19:08

0

Autor: J. T.

Novosađani sigurni na startu 13. kola Superlige

Vojvodina pobedila - Lalatović novi rekorder
Copyright MN Press

Nije dugo trebalo Nenadu Lalatoviću da se osami na prvom mestu po broju pobeda u ulozi trenera Vojvodine.

Od ovog petka, posle  3:1 (2:0) protiv OFK Bačke, mladi trener je rekorder novosadskog kluba sa 62 pobede na klupi “lala”. Iza sebe je ostavio Gustava Lehnera, koji je vodio Vojvodinu od 1953. d0 1957.

Nenad Lalatović je definitivno među najuspešnijim trenerima Vojvodine u istoriji kluba. U poslednjih nekoliko decenija i najuspešniji.

Lalatović je do pomenute brojke stigao mnogo brže od kolege, pošto mu je za 62 pobede trebalo 102 utakmice, dok je Lehner do 61 stigao kroz 131 duel.

-Naravno da mi prija da sam trener sa najviše pobeda na klupi Vojvodine u istoriji. Maštao sam da to uradim, i san mi se ostvario. Kada budem otišao iz Vojvodine jednog dana, imaće neko da juri moj rekord. Ipak, ovo sigurno ne bih postigao da nije bilo fudbalera Vojvodine, i to u oba mandata. Hvala im mnogo na svemu – poručio je Lalatović.

On nije krio zadovoljstvo što je oborio rekord, napominjući da velike zasluge za to pripadaju igračima u oba mandata kada je bio trener Novosađana.

Ovom pobedom Vojvodina je smanjila prednost vodeće Crvene zvezde na tri boda, s tim da crveno-beli igraju u nedelju protiv Radnika u Surdulici (15 časova).

Što se tiče samog meča Novosađani su totalno nadigrali goste, već posle prvog poluvremena su imali prednost od dva gola. U nastavku su rutinski prveli meč kraj, i stigli zasluženo do novih bodava u prvenstvu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike