Lalatović: A zašto se Vojvodina ne bi borila za titulu?

29.10.2020

12:43 >> 17:25

0

Autor: D. B.

Fudbal ne igraju samo Zvezda i Partizan, nas nisu shvatali ozbiljno ni prošle sezone, a osvojili smo kup

Lalatović: A zašto se Vojvodina ne bi borila za titulu?
Copyright MN Press

Kada se trener Vojvodine Nenad Lalatović nađe pred medijima, uvek možete da očekujete da ćete čuti nešto nesvakidašnje. Tako je bilo i ovog puta.

Streteg Novosađana, uočo sutrašnjeg duela sa OFK Bačkom, u 13. kolu Superlige jasno i glasno je poručio da mu nije jasno zbog čega je njegov tim u drugom planu iako je trenutno drugoplasirani tim sa tri poena više u odnosu na Partizan.

– Biti ispred Partizana, TSC-a, Čukaričkog, Spartaka i ostalih i prići Zvezdi na samo šest bodova nije mala stvar. Priča se kako Zvezda beži Partizanu devet bodova, a Vojvodinu opet niko ne spominje, što smeta svakom našem navijaču i Novosađaninu. Fudbal ne igraju samo Crvena zvezda i Partizan. Jako sam ponosan na to što smo trenutno drugi i prvi koji prate Crvenu zvezdu. Nadam se da ćemo tako i nastaviti, a želja svih nas u klubu, kao i naših navijača, jeste da ostanemo na drugoj poziciji – počeo je priču Lalatović.

Za Lalatovića više je nego jasno da je Vojvodina trenutno tim koji može da ima ozbiljne ambicije.

Tabela pokazuje da smo u ovom trenutku u boljoj formi od Partizana. To je veliki klub, sa sjajnim igračima i trenerom o kojem ne treba trošiti reči. Zaslužuju sve pohvale, ali činjenice kazuju da smo ih pobedili na poslednja tri meča i da smo trenutno tri boda ispred njih. U poslednje vreme, jesmo bolji od njih.

Nenad Lalatović izjednačio rekord Vojvodine! (video)

A ako ga pitate nije nemoguće da se Novosađani umešaju u borbu za titulu.

Ni kada smo pričali da želimo da osvojimo Kup, niko nas nije shvatao ozbiljno. U tome smo uspeli, pa zašto ne bismo osvojili i titulu? Ne mora da znači da će se svake godine smenjivati Crvena zvezda i Partizan kao na traci. Pojavio se neko treći, a to je Vojvodina. Crvena zvezda nam beži šest bodova i dolazi nam u Novi Sad, a ja bih jako voleo da do tada ne napravimo nijedan kiks, pa da ovde odigramo jednu lepu derbi utakmicu i pokušamo da priđemo za još jedan korak bliže. Vojvodina je veliki klub i pripada joj da bude prvak Srbije, te se nadam da će se to u skorije vreme i desiti. Moj cilj je da sa mojom Vojvodinom i ove sezone osvojim trofej.

Opet, u Vojvodini nema razloga za pritiskom.

– Nema razloga za pritisak i trudim se da razmišljamo od utakmice do utakmice. Iako ne posećujem kladionice, znam da su kvote na nas sada veoma male. Vojvodina je opet velika kao nekad i favorit je protiv koga god da igra. Tako je i protiv Bačke, gde imamo pritisak da moramo da pobedimo. Smatram da je to normalno, jer Vojvodina i treba da pobeđuje na skoro svakoj utakmici. Imamo dobar tim, sa sjajnim momcima, iako, naravno, ne može se svaki put pobediti – napominje Lalatović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike