Vladan Milojević vodi Srbiju na Mundijal?

04.12.2020

13:00 >> 13:53

0

Autor: 24sedam

Bivši trener Crvene zvezde u pregovorima sa FSS

Vladan Milojević vodi Srbiju na Mundijal?
Copyright MN Press

Onog trenutka kada je završen duel sa Škotskom postalo je jasno da će Ljubiša Tumbaković biti smenjen sa mesta selektora Srbije.

Iskusni strateg nije uspeo da odvede “orlove” na Evropsko prvenstvo, a utakmica sa Škotskom u Beogradu bila je prilika koja se morala iskoristiti. Rival je, međutim, bio koncentrisaniji prilikom izvođenja penala, pa će se Škoti narednog leta takmičiti sa najboljim kontinentalnim reprezentacijama, a naši fudbaleri puniti liste “najboljih” i “najskupljih” koji ne učestvuju na Evropskom prvenstvu.

Iako je najavljeno da će zvanična odluka o Tumbakovićevom radu u prethodnih godinu i po biti saopštena na Skupštini FSS, 20. decembra, sve glasnije se priča o kandidatima koji će da ga naslede. Posle niza domaćih imena – Dragan Stojković Piksi, Vladan Milojević, Ivica Jovanović, Slaviša Jokanović…, stiglo se čak i do slavnog Arsena Vengera.

Najnovije informacije, međutim, upućuju na bivšeg trenera Crvene zvezde, koji je preporodio klub uvevši ga triput uzastopno u grupnu fazu UEFA takmičenja – prvo Ligu Evrope, a onda dvaput u Ligu šampiona, paralelno osvojivši dve titule. Naravno, reč je o Vladanu Milojeviću.

Po saznanjima 24sedam, ljudi iz rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije kontaktirali su s Milojevićem, koji od februara ove godine vodi arabijski Al Ahli, i on im je priznao da ima ambiciju da sedne na kormilno nacionalnog tima.

Pregovori su, dakle, u toku. Ostaje da vidimo hoće li se to dogoditi već u martu, kada počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru, ili neki drugi put, pošto Milojević ima važeći ugovor sa Al Ahlijem do leta 2021.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike