Tragičar Mesi se pridružio Ronaldu, Liverpul prekinuo agoniju u Budimpešti

10.03.2021

21:54 >> 21:59

0

Barselona nije mogla do novog čuda, Salah i Mane strelci u Mađarskoj

Tragičar Mesi se pridružio Ronaldu, Liverpul prekinuo agoniju u Budimpešti
Copyright Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh

Čudo se nije dogodilo. Želeli su Barselona i Lajpcig da nadoknade veliki minus iz prvih mečeva i da probaju da prođu u četvrtfinale Lige šampiona. To se nije dogodilo. Dalje su prošli Liverpul i PSŽ.

Španski klub definitivno ima za čim da žali. Bili su bolji tim, stvorili su više prilika, ali ne i da to materijalizuju na terenu. Parižani su se više fokusirali na odbranu, nisu igrali svoj standardni, napadački fudbal, bilo je to dovoljno za nastavak takmičenja (1:1). To znači da se Lionel Mesi pridružio Kristijanu Ronaldu i da prvi put od 2005. godine ni jedan ni drugi neće biti među najboljih osam timova i borbi za “ušati pehar”

Puleni Jirgena Klopa su bili strpljivi i onda su Salah i Mane za tri minuta dali dva gola i odveli engleski klub dalje i tako povukli ručnu posle slabih rezultata u domaćem šampionatu (2:0).

Poluvreme prepuno uzbuđenja viđeno je u prestonici Francuske. Barselona je bila svesna da mora da juri veliki zaostatak i da nemaju vremena za kalkulacije. Upravo tako su igrali od prvog minuta. Presing po celom terenu, lopta u njihovom posedu i stvaranje prilika.

Ređale su se prilike kao na traci, pre svih za Dembelea. Prosto je neverovatno da nijedna od njih nije završila u mreži. Dest je pogodio i prečku, Mesiju je nekoliko centimetara nedostajalo da završi jednu akciju golom. Kada to nisu uspeli usledila je surova kazna.

Lengle je napravio glupost i sapleo Ikardija u kaznenom prostoru, sudija Tejlor je gledao VAR i odlučio da pokaže na „belu tačku“. Mbape je uzeo loptu i bio siguran. To mu je bio 25. gol u elitnom takmičenju po čemu je postao novi rekorder i preuzeo to laskavo priznanje od Mesija.

Bili su Katalonci bolji i posle tog gola i za to su konačno nagrađeni u 37. minutu kada je Mesi postigao fenomenalan gol sa oko 20 metara. A, onda je u nadoknadi Kurzava nesmotreno faulirao Grizmana, engleski arbitar je ponovo pokazao na „kreč“ i odlučio da ne pokaže drugi žuti karton defanzivcu domaćeg tima. Lionel je namestio loptu, Navas je odbranio, a ona je od prečke izašla van gola, posle čega je usledio korner. Čak je i pre kornera bila nova VAR provera da se utvrdi da li je golman domaćina bio na liniji, posle snimka je potvrđeno da nema novog penala. Mnogo uzbuđenja za 45 i kusur minuta igre (1:1).

Intenzitet je značajno opao u Parizu u drugom delu. Barselona je i dalje držala loptu u posedu, ali nisu bili ni izbliza tako opasni kao u prvom delu. Imao je Mesi odličnu priliku u 65. minutu kada je bio u petercu, Markinjos je sjajnim uklizavanjem sprečio pogodak. Samo još jednu pravu priliku su imali gosti kada je Buskets šutirao glavom posle kornera, a Navas odbranio.

Kako su sekunde prolazile tako je Barselona bila sve dalja od bilo čega, a bilo im je potrebno čudo epskih razmera. Mbape je u 90. minutu mogao sve da reši, šutirao je pored gola.

Uzbudljivo je bilo i u Budimpešti. Liverpul je znao da ima prednost i mogao je da bude nešto strpljiviji. Igrao se otvoren fudbal na obe strane. I jedni i drugi su imali nekoliko odličnih prilika da postignu pogodak.

Alison je prvo spasao svoj tim posle šuta Olma. Onda je usledila serija „crvenih“ i pokušaji Žote i Salaha i malo sreće za nemački tim. Potom je u istom minutu Lajpcig imao dve sjajne šanse u nekoliko desetina sekundi. Kamplov šut je odbranio Alison, da bi Forsberg iz još bolje pozicije poslao loptu pored gola.

U samoj završnici prvog dela je Žota imao dve prilike da zatrese mrežu, jednu posle neverovatne greške Upamekana, ali nisu uspeli to da iskoriste pa su timovi na pauzu otišli bez golova (0:0).

Slično je bilo i u Mađarskoj u nastavku. Redsi su bili svesni da je prednost na njihovoj strani, čuvali su loptu, bili su veoma strpljivi. Nagelsman je sve karte bacio na napad. Bili su blizu da za to budu nagrađeni, Sorlot je pogodio prečku. Kao što to obično biva u fudbalu, kazna je stigla.

Blic-krig Liverpula. Odlična akcija Žote i Salaha i pogodak Egipćanina koji je “otključao” bravu Lajpciga u 71. minutu. Svega tri minuta kasnije Origi šalje pas u peterac gde Maneu nije bilo previše teško da rutinski sprovede loptu u mrežu i tako stavi tačku.

Do kraja meča je Liverpul mogao da postigne još neki gol, nisu uspeli. Ostvarili su cilj i prošli u narednu rundu takmičenja.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike