Stojković: Ovako moramo da igramo u svakom meču, učinićemo sve da ostanemo na prvom mestu

30.03.2021

18:14 >> 19:25

0

Autor: N. St.

Selektor je zadovoljan prikazanim

Stojković: Ovako moramo da igramo u svakom meču, učinićemo sve da ostanemo na prvom mestu
Copyright MN Press

Možda nije bilo tako lepo za oko, ali je učinjeno ono šta su svi želeli. Fudbaleri Srbije su u Bakuu ostvarili pobedu. Pod komandom Dragana Stojkovića su došli do druge pobede u tri utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Na prvom gostovanju su savladali Azerbejdžan (1:2). Zadovoljan učinkom bio je selektor „orlova“.

Najvažnije je da smo uspeli da ostvarimo ono što smo želeli, a to su tri bod. Znali smo da će biti ovako i tako smo se i pripremali. Ovo je bila ekstremno teška utakmica. Da vas ne zavara prvo poluvreme i naša igra i dominacija. Drugo je pokazalo da su stvari mogle da odu u nekom drugom toku. Čestitam igračima na karakteru i na tome što nisu gubili nadu i verovali da možemo da damo drugi gol. Prelepo veče u Bakuu. Zaslužili smo, jer smo po svim parametrima u ovom momentu bolja reprezentacija – rekao je Piksi.

MN Press

Selektor je pohvalio borbenost i ono što su njegovi puleni pokazali.

U svakoj utakmici moramo da igramo ovako, da pokažemo to lice koje se ne predaje. Govorili smo već da predaja ne postoji kao reč kod nas. Svaka utakmica će sama po sebi teška. Uz dovoljno koncentracije, uz dovoljnu borbenost i verovanje da možemo da napravimo dobar rezultat koji će usrećiti i nas i naše ljude je ovo put kojim moramo ići. Imam veliku satisfakciju jer naši igrači dolaze iz teških prvenstava. Ne treba zaboraviti na umor, ali i želju koju su pokazali. Kvalifikacije su krenule onako kako smo želeli. Radimo na tom mentalitetu. Imali smo kratko vremena koje smo proveli zajedno i možemo da budemo zadovoljni.

MN Press

Posle tri kola su prvi na tabeli, nalaze se na mestu koje direktno vodi na Mundijal.

Učinićemo sve da ostanemo na prvom mestu. Verujemo da možemo. Tu nadu i veru ne može niko da nam oduzme i biće to sve bolje – uveren je Piksi.

Potom se vratio na dešavanja na terenu.

– Znali smo da će biti ovakav meč, ne očekujte da će neko u Bakuu dobijati sa tri, četiri gola razlike. Zasluženo smo osvojili tri boda. Ponašanje igrača na našem prvom okupljanju je na visokom nivou. Pokazali su visok nivo profesionalizma i da ta atmosfera može da utiče na celokupan ambijent. Pobede dolaze kao rezultat toga. Mislim da su i izmene doprinele tome da se ponovo uspostavi igra i da da vratimo naš ritam i taj drugi gol je nagrada toga. Mitrovićeva dva gola su rezultat toga. Ponavljam, trudićemo se da ostanemo na prvom mestu – zaključio je Stojković.

MN Press

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike