Zlatna Mitrova levica sevnula u Bakuu: Piksijev tim i dalje oseća miris katarskog petroleja

30.03.2021

18:04 >> 18:59

0

Centarfor orlova nastavio svoju golgetersku seriju i Srbiji protiv Azerbejdžana doneo tri važna boda

Zlatna Mitrova levica sevnula u Bakuu: Piksijev tim i dalje oseća miris katarskog petroleja
Copyright MN Press

U trećem meču kvalifikacije za odlazak na SP u Kataru 2022. godine, selekcije Srbije je u Bakuu uspela da savlada reprezentaciju Azerbejdžana golovima Aleksandara Mitrovića u 16. i 81. minutu. Jedini gol za domaće bio je delo Mahmudova u 60. minutu iz penala.

Već samo podsećanje na jeziva fudbalska iskustva iz bivšeg SSSR, pa i iz samog Bakua, još obaveza da se sa ovog gostovanja donesu tri boda, bilo je dovoljno opterećujuće za “orlove” da spominjanje njihovog umora zbog treće utakmice u sedam dana nije ni potrebno za opis težine izazova u Azerbejdžanu.

MN Press

Teške noge uticale su na koncentraciju. Ponekad su i jednostavna dodavanja odlazila daleko od svog cilja, čak bila i opasnija za gol Predraga Rajkovića od protivničkih kombinacija, ali za nekoliko “poprečnih” lopti nije ispostavljen račun već u prvom poluvremenu. Gol Mitrovića u 16. minutu stvario je utisak o Piksijevom timu kao družini rutinera, što bi možda i bila zasluženo zarađena karakteristika da je lopta u nastavku meča išla napred po drugi gol. Međutim, dogodilo se suprotno. “Orlovi” su prestali da budu konkretni, a da faktički nisu to ni postali u punoj meri.

Rano vođstvo više je problema donelo u igri da je kazna u drugom poluvremenu bila logičan sled događaja. Ipak, treba biti pošten prema našim igračima. Nisu briljirali, ali se Azerbejdžanci nisu pitali nizašta. Ponekad bi pokrenuli napad preko Nurijeva, jednom su dobili poklon od Uroša Spajića i Strahinje Pavlovića koji Gorbani zahvaljujući sjajnom Rajkoviću nije iskoristio i ništa više od ekipe Đanija De Bjazija se nije videlo na Olimpijskom stadionu. Do penala. Igrao se 59. minut kada je Filip Kostić naivno pregazio Mahmudova prinudivši sudiju Roja Rajnšrajbera da pokaže na belu tačku. Od realizacije Mahmudova krenula je trka sa vremenom i protivnikom, koji je odbranu remija prihvatio kao svoj najsvetiji zadatak.

MN Press

Ipak, pronašao se način. Piksi je napravio izmene, koje nisu mnogo toga promenile na terenu, a nije ni bilo potrebno kad Mitrović igra najbolje mečeve u karijeri. U 81. minutu sa ivice kaznenog prostora centarfor Fulama gađao je levom novog levi ugao gola Magomedalijeva i pogodio za konačnih 1:2, koje “orlove ostavljaju u trci za prvo mesto u grupi A.

Kvalifikacije se nastavljaju u septembru, prijateljskjim mečom protiv selekcije Katara 1. septembra, pa sledi duel sa Luksemburgom u Beogradu 4. septembra i tri dana kasnije gostovanje u Dablinu protiv Irske.

Pročitajte još

AZERBEJDŽAN – SRBIJA 1:2 (0:1)

Stadion: Olimpijski. Sudija: Roj Rajnšrajber (Izrael). Strelci: Mahmudov 60 p. – A. Mitrović 15, 81. Žuti karoni: Kalizadeh – Spajić, Gudelj.

AZERBEJDŽAN: Magomedalijev – Medvedev, Husejinov, Badalov, Krivotsjuk – A. Husejinov, Mahmudov, Ibrahimi, Salahli (od 72. Kalilzada)- Nurijev (od 69. Emreli, od 79. Džafargulijev), Gorbani. (od 69. Šejdajev). Selektor: Đani De Bjazi.

SRBIJA: Rajković – Spajić, S. Mitrović, Pavlović – Radonjić, Gudelj, Maksimović (od 64. Grujić), Kostić (od 64. Živković) – Milinković-Savić – Tadić (od 75. Jović), A. Mitrović. Selektor: Dragan Stojković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike