Šteta, "orlovi" po starom: Greškom u poraz

11.10.2020

20:39 >> 20:54

0

Autor: Jovan Terzić

Mađari slavili u Beogradu

Šteta, "orlovi" po starom: Greškom u poraz
Copyright MN Press

Jeste Ljubiša Tumbaković promenio nekoliko igrača u odnosu na utakmicu u Oslu, ali nadali smo se mnogo boljem izdanju Srbije protiv Mađarske u Ligi nacija.

Svakako, posle sjajne igre i velike pobede nad Norveškom, nismo očekivali poraz.

Mađari su, ipak, odneli tri boda sa stadiona Rajko Mitić, iskoristivši grešku Mijata Gaćinovića u 20. minutu. Koncentrisan da iskoristi loše povratno dodavanje veziste Hofenhajma i spretan u duelima sa Stefanom Mitrovićem i Predragom Rajkovićem bio je 31-godišnji debitant Norbert Kenjveš, napadač Zalaegersega rodom iz Sente.

Nisu mnogo pokazali naši fudbaleri u ovoj utakmici. Imali su nekoliko solidnih šansi, najbliži pogotku bili u 75. minutu kada je debitant Dušan Vlahović pogodio stativu na centaršut Filipa Mladenovića, ali nisu pokazali odlučnost kao pre tri dana protiv Norveške.

I to im je najveća zamerka.

Nisu Mađari uopšte loš tim, ali očekivalo se da posle onakve partije i “rezervisti” našeg tima pokažu igru vrednu pohvala. Nažalost, gledali smo ono na šta su nas “orlovi” navikli svojim brojnim ranijim izdanjima: sporu, bezidejnu i neodlučnu reprezentaciju Srbije.

Nadamo se da će već u sredu u Istanbulu to biti bolje, a posebno 12. novembra protiv Škotske u borbi za odlazak na Evropsko prvenstvo.

LIGA NACIJA, 3. kolo:

Rusija – Turska 1:1 (1:0)
Srbija – Mađarska 0:1 (0:1)

TABELA: Rusija 7, Mađarska 6, Turska 2, Srbija 1.

 

SRBIJA – MAĐARSKA 0:1 (0:1)
/Kenjveš 20/

SRBIJA: Rajković – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Gaćinović (66. Vlahović), Gudelj, Milivojević (46. Lukić), Mladenović – Tadić, Ljajić (46. Radonjić) – Jović.
MAĐARSKA: Gulači – Botka, Lang, Salaj – Bese (56. Orban), Gazdag (76. Šafer), Nađ, Kalmar, Hanga (46. Holender) – Nikolić (76. Nego), Kenjveš (63. Šalai).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike