Stanković otvoren posle važne "nule": Nije moglo lepše

03.12.2020

20:43 >> 22:32

0

Autor: Jovan Terzić

Zvezdin trener objasnio zašto je ekipa igrala defanzivnije nego u nekim prethodnim mečevima

Stanković otvoren posle važne "nule": Nije moglo lepše
Copyright MN Press

Baš kao što je u najavi utakmice Dejan Stanković tražio od svojih fudbalera, Crvena zvezda je odigrala protiv Hofenhajma – dobro organizovano.

Remijem bez golova crveno-beli su prekinuli pobednički niz, ali i ostvarili zacrtan cilj – izborili šesnaestinu finala Lige Evrope. (tok utakmice)

-Čestitke igračima, klubu, stručnom štabu, svim naviačima. Uopšte nije bilo lako izboriti sve ovo. Svi znamo koliko smo se borili i žrtvovali za ovo evropsko proleće. To smo i najavljivali, jer smo znali kakvi smo i koliki smo – zadovolajn je bio Zvezdin trener na konferenciji za medije posle utakmice.

-Nismo se dali, igrali smo svako za svakog, centimetar po centimetar. Kolo pre kraja obezbeđeno evropsko proleće – šta tražiti više – dodao je.

Nije želeo Stanković da priča unapred kada je upitan hoće li neki novi igrači dobiti priliku idućeg četvrtka u Liberecu.

-Treba da svarim ovu utakmicu, pa odigram Zlatibor i tek onda idemo u Liberec. Iz utakmice u utakmicu nam kadrovska situacija ne ide na ruku, ali ja imam 21-22 momka koji su standardni i oni to pokazuju iz utakmice u utakmicu. Imamo paklen ritam do polovine decembra, čeka nas i utakmica Kupa sa Radom. Za svaku utakmicu gledamo ko je zdrav, ko je umoran, jer moramo da vodimo računa da se neko ne povredi. Ali nema alibija, idemo svaku utakmicu da izvučemo maksimum iz sebe. 

Zvezda je ovom pobedom osvojila rekordan broj bodova u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja – 10.

-To ide momcima i klubu na čast. 

Obrazložio je Stanković i zašto su crveno-beli odigrali defanzivnije nego neke prethodne utakmice. Konkretno pitanje bilo je “da li je Zvezda mogla da bude aktivnija na protivničkoj polovini”.

-Nije, zbog mnogo toga. Ako ćemo da analiziramo stavku po stavku – nije moglo. Imao si Bena na poziciji skoro levog beka, Kangu koji se vraća iz povrede, na 60 odsto, Aleksu koji je imao temperaturu četiri dana, Gajića koji je bez odmora od kako je počeo da igra… Oni su izašli visoko, uspeli smo da im oduzmemo par lopti i usporimo im napad. Oni su opasna ekipa. Zašto bismo izašli visoko i rizikovali. Realno je bilo da se ovakva utakmica odigra na ovaj način, u jakom bloku, kompaktno s tri centralna beka. Nije bila lepa igra za oko, ali znajte da postoji protivnik i da se i on nešto pita – zaključio je Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike