Stanje koje uliva nadu: Piksijevi "orlovi" pokazali novo lice, Portugalci se jedva izvukli

30.03.2021

21:08 >> 21:43

0

Autor: N. St.

Srbija ima mnogo razloga za optimizam posle tri odigrane utakmice u kvalifikacijama

Stanje koje uliva nadu: Piksijevi "orlovi" pokazali novo lice, Portugalci se jedva izvukli
Copyright MN Press

Kada je Dragan Stojković i zvanično seo na užarenu klupu reprezentacije Srbije osećanja su bila pomešana kod navijača. Optimizam je bio prisutan zbog samog Piksija i odluke da neko sa njegovim rezimeom iz igračkih dana preuzme „orlove“. Na to su se nadovezale i njegove izjave i neka nova, pobednička, aura.

Druga strana medalje je bila to što su se ljudi u našoj zemlji navikli da čim „polete“ i počnu da veruju u uspeh, usledi bolno prizemljenje. Prema viđenom u ovih desetak dana mnogo više razloga ima za optimizam.

Ni oni najveći sanjari nisu mogli da očekuju da će posle tri kola stanje na tabeli u grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo da izgleda ovako: Portugalija 7, Srbija 7, Luksemburg 3, Irska 0, Azerbejdžan 0. Jedini razlog za prvu poziciju Portugalaca je gol-razlika u ovom trenutku.

Na sve to kada dodate igru koju su Piksijevi izabranici prikazali u tri dosadašnja meča, dva u Beogradu (pobeda protiv Irske i remi sa Portugalijom) i jednim gostovanjem u Bakuu (trijumf protiv Azerbejdžana) onda je jasno što su očekivanja sve veća. Pravilnik kaže da prvoplasirani ide direktno na Mundijal, drugoplasiranog čeka baraž.

– Učinićemo sve da na kraju budemo prvi. Verujem da možemo. Tu veru i nadu niko ne može da nam oduzme – poručio je Stojković.

Fernando Santoš je imao dodatni razlog za brigu u Luksemburgu. Njegovi puleni su tek posle preokreta savladali Luksemburg (1:3). Žota je u nadoknadi prvog poluvremena izjednačio, Ronaldo je u 51. minutu doneo vođstvo, a Palinja je sve to „overio“ u 80. minutu. Teškom mukom su došli do tri boda.

Kada su drugi mečevi, koji su odigrani večeras, u pitanju, favoriti su uglavnom opravdali očekivanja. Belgija je deklasirala Belorusiju (8:0), baš kao i Holandija Gibraltar (0:7). Hrvatska je bila sigurna protiv Malte (3:0), dok je Norveška u Podgorici savladala Crnu Goru (0:1). Najveće iznenađenje napravili su Kipar i Slovačka koji su savladali Sloveniju (1:0) odnosno Rusiju (2:1).

REZULTATI:
Azerbejdžan-Srbija 1:2
Kipar-Slovenija 1:0
Belgija-Belorusija 8:0
Hrvatska-Malta 3:0
Gibraltar-Holandija 0:7
Luksemburg-Portugalija 1:3
Crna Gora-Norveška 0:1
Slovačka-Rusija 2:1
Turska-Letonija 3:3
Vels-Češka 1:0

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike