Ronaldo nevidljiv u Torinu: Milanova lekcija Juventusu i veliki problem za Pirla i Kristijana

09.05.2021

20:41 >> 20:44

0

Autor: N. St.

Biće uzbudljivo u preostala tri kola

Ronaldo nevidljiv u Torinu: Milanova lekcija Juventusu i veliki problem za Pirla i Kristijana
Copyright Tanjug/Spada/LaPresse via AP

Ko će u Ligu šampiona iz Serije A? Inter je siguran putnik, za preostala tri mesta bore se četiri kluba, a peti vreba iz senke.

Milan je potvrdio izlazak iz krize pobedom protiv Juventusa na gostovanju – 0:3 (0:1).

Održali su „rosoneri“ čas fudbala „Staroj dami“. Dijaz je u nadoknadi prvog dela pogodio za vođstvo. Po povratku na teren je u 57. minutu Kjelini igrao rukom u kaznenom prostoru. Sudija Valeri je posle konsultacija sa VAR sobom pogledao snimak i pokazao je na „belu tačku“. Ibrahimović je prepustio odgovornost Kesiju koji je užasno šutirao, Šćešni je „pročitao“ stranu i odbranio.

Umesto neke dodatne motivacije za domaćina, desilo se suprotno. Rebić je zamenio povređenog Ibrahimovića, a onda u 78. minutu perfektnim udarcem sa ivice šesnaesterca poslao loptu pod prečku za 0:2. Tačku je stavio Tomori u 82. minutu. Kristijano Ronaldo se nije video na meču, a Juve je tek ulaskom Dibale u 79. minutu pokazao neku vrstu energije, želje i pretnji za gol protivnika.

Preostala tri kola u Italiji biće veoma uzbudljiva. Atalanta i Milan imaju po 72 boda, Napoli je četvrti sa 70 a Juventus tek peti sa 69. Uz to šestoplasirani Lacio ima 64  i meč manje, tako da bi i oni mogli da se uključe u trku. Ukoliko Andrea Pirlo i njegovi puleni ne izbore plasman u elitu jasno je da će Kristijano verovatno napustiti klub, posebno što se već duže vreme spekuliše da bi mogao da ode čak i da prođu u najjače evropsko takmičenje.

Ranije danas je Roma demolirala Krotone – 5:0 (0:0).

Nije tako izgledalo posle prvog poulvremena u kom su mreže mirovale, ali se sve promenilo u nastavku. Majoral je „načeo“ goste u 47. minutu, a onda su viđena tri gola za osam minuta. Pelegrini je pogodio u 70. i 73. minutu, a Mihtarijan u 78. Konačan rezultat postavio je Majoral u 90. minutu.

„Vučica“ je tako sa tri boda došla do sedme pozicije i to mesto ih vodu u Ligu konferencija, nešto čemu se Žoze Murinjo verovatno nije nadao kada je odlučio da preuzme klub od naredne sezone.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike