Pogbina neopreznost donela pobedu Arsenalu za prekid crne serije

01.11.2020

18:31 >> 18:37

0

Autor: J. T.

Mančester junajted nastavio da tone

Pogbina neopreznost donela pobedu Arsenalu za prekid crne serije
Copyright Tanjug/Paul Ellis/Pool via AP

Agonija Mančester junajteda se nastavlja.

Slavni klub sa “Old Traforda” ostao je na svega sedam bodova, pošto je u svojoj šestoj utakmici Premijer Lige ove sezone poražen od Arsenala 0:1.

U utakmici bez mnogo kvaliteta, trenutak odluke dogodio se u 69. minutu, kada je Pjer-Emerik Obamejang realizovao penal koji je skrivio Pol Pogba.

Neoprezan je bio Francuz, a to je iskoristio Ektor Beljerin, protrčao mu iza leđa i prvi stigao do lopte, posle čega ga je Pogba oborio.

I pored neubedljivog izdanja, domaćin je mogao do izjednačenja kada je Kiran Tirni umalo zatresao svoju mrežu. Zapravo, blokirao je centaršut sa desne strane, a lopta se od glave golmana Bernda Lena odbila u stativu.

Nemanja Matić je zaigrao za Junajted od 62. minuta i, zajedno sa Van De Bekom koji je ušao nešto kasnije, uneo živost u igru ekipe Olea Gunara Solsjkera, međutim, nedovoljno da bi se promenio rezultat.

Arsenal je ovom pobedom došao do 12 boda i skoka na osmo mesto. Ovo je “tobdžijama” bila i prva pobeda u gostima protiv nekog rivala iz “velike šestorke enegleskog fudbala” (Liverpul, Junajted, Arsenal, Čelsi, Siti, Totenhem) još od 2015. godine, kada su savladali Mančester siti 2:0. Od tada je prošlo 29 utakmica protiv pomenutih rivala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike