"Orlovi" na Mundijalu, maštaju o medalji! (video)

09.12.2020

20:10 >> 20:12

0

Veliki uspeh futsal reprezentacije Srbije

"Orlovi" na Mundijalu, maštaju o medalji! (video)
Copyright MN Press

Remijem u Finskoj 5:5, a zavaljujući pobedi u Kragujevcu 1:0, futsal reprezentacija Srbije po drugi put u svojoj istoriji plasirala se na Svetsko prvenstvo.

“Orlovi” će igrati naredne godine na turniru u Litvaniji od 12. septembra do 5. oktobra, a igrač utakmice protiv Finaca, Jovan Lazarević, mašta o medalji.

-Drugo poluvreme je pokazatelj kako treba da igramo i kako treba da se predstavimo na Mundijalu, pošto smo hvala Bogu otišli tamo gde i pripadamo. Ovo je moje veče, jako sam srećan zbog toga i što sam pokazao kvalitet, što uspevam da guram ovu reprezentaciju ka Mundijalu, možda i ka medalji – rekao je mladi futsaler posle utakmice.

 

Selektor Goran Ivančić je i pored zadovoljstva zbog ostvarenog uspeha bio strog prema svojim igračima.

-Prvo poluvreme je bilo očajno, prisutna je bila velika nervoza. Postigli smo gol na vreme i umesto da posle toga odradimo sve kako treba, uvukla se neka nervoza, a Finci su krenuli na sve ili ništa. Rano smo ušli u bonus sa faulovima i to nam je napravilo veliki problem. Blistao je tada Momčilović, odbranio onaj udarac i to je možda bio ključni momenat. Drugi deo je bio potpuno drugačiji, vratili smo u igru, kontrolisali je. Stvorili smo veliki broj prilika koje smo promašili, a na ovakvim utakmicama to može skupo da košta. Do kraja meča igrač – golman, to može da odvede utakmicu na bilo koju stranu, opet smo promašili neke prilike, ali momci su bili pravi kada je bilo najvažnije. U ovakvim utakmicama se raste, sazreva. Posle svega zaslužili smo plasman na Prvenstvo sveta, posle teških grupa u Parizu, zatim u Nišu, pa ova dva meča, momci su zaslužili da igraju na Svetskom prvenstvu, oni su zaslužni za sve ovo – istakao je Ivančić.

Pogledajte i najzanimljivije detalje s utakmice u Funskoj:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike