Bravo Jovane, bravo momci! Srbija ide na Svetsko prvenstvo!

09.12.2020

18:09 >> 19:16

0

Autor: J. T.

Partija karijere Jovana Lazarevića za plasman na Mundijal

Bravo Jovane, bravo momci! Srbija ide na Svetsko prvenstvo!
Copyright MN Press

Futsal reprezentacija Srbije po drugi put u svojoj istoriji igraće na Svetskom prvenstvu!

Remijem sa Finskom u drugoj utakmici baraža, naši igrači izborili su mesto na Mundijalu u Litvaniji sledeće godine (12. septembar – 4. oktobar). 

MN Press

Posle 1:0 u Kragujevcu, golom Marka Pršića, u Vanti je bilo 5:5. U režiji Jovana Lazarevića, momka rođenog 1997. godine.

Član belgijskog Hale-Guika dao je tri gola, ali ništa manje važni bili su pogoci Pršića već u 2. minutu, a onda i Miloša Stojkovića četiri minuta pre kraja za vođstvo 5:4.

Domaćini su vodili 2:1 i 3:2, ali kvalitet u ovom dvoboju je, ipak, bio na strani naših futsalera. Što su momci i potvrdili na terenu (mada će morati da porade na prekidima, iz kojih su primili čak četiri gola). Finci su do izjednačenja došli u poslednjem minutu, tako da nije bilo neizvesne završnice…

Na završni turnir, uz našu selekciju i domaćina Litvaniju dosad su se plasirali Angola, Egipat, Maroko, Argentina, Brazil, Paragvaj, Venecuela, Solomonska ostrva, Litvanija, Kazahstan, Portugal, Rusija, Španija i Češka.

Prethodni put je futsal reprezentacija Srbije igrala na Svetskom prvenstvu 2012. godine, na Tajlandu, kada je završila na devetom mestu. Videćemo mogu li dogodine do boljeg plasmana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike