Nema oprosta za Maradoninu smrt: Klaudija, Dalma i Đanina u majicama "Pravda za Boga" predvodile marš ulicama Buenos Ajresa (FOTO, VIDEO)

11.03.2021

23:48 >> 06:39

0

Autor: Adam Štulić

Fanovi legendarnog Argentinca ne mogu da se pomire sa njegovom smrću

Nema oprosta za Maradoninu smrt: Klaudija, Dalma i Đanina u majicama "Pravda za Boga" predvodile marš ulicama Buenos Ajresa (FOTO, VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Rodrigo Abd

Skoro četiri meseca je prošlo od smrti Dijega Armanda Maradone, ali ogromna bura, koja se u Argentini podigla zbog iznenadnog odlaska legendarnog fudbalera, još se ne stišava.

Ogorčenost milionskog broja “El Pibeovih” fanova postala je još veća kada su u javnost procurili snimljeni telefonski razgovori osoba koje su bile zadužene da brinu za njegovo zdravstveno stanje posle hirurške intervencije na glavi, a sporost državnih organa u rešavanju krivičnih prijava protiv optuženih bila je povod da se u Buenos Ajresu organizuje marš pod nazivom “Pravda za Maradonu”.

Profimedia

Inicijativa koja je potekla na društvenim mrežama stigla je do Dijegovih ćerki Dalme i Đanine, koje su podržale ideju, koja je realizovana u utorak posle podne na ulicama argentinske prestonice.

Početak marša bio je zakazan za 18 časova na jednom od gradskih trgova, na koji su Maradonine naslednice, u društvu majke i njegove prve supruge Klaudije, stigle u majicama “Pravda za Boga” i sa transparentom na kojem je pisalo “Socijalna i sudska osuda za krive”.

Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Tanjug/AP Photo/Rodrigo Abd

Dolazak “Maradoninih dama” bio je najemotivniji trenutak marša, kojem su, među nekoliko hiljada ljudi, prisustvovali još jedna Dijegova bivša partnerka Veronika Ojeda sa zajedničkim sinom Dijegom Fernandom i sadašnjim suprugom, te nekadašnji saigrači, legendarni golman Serhio Gojkoičea, te napadač Klaudio Garsija.

Ograde oko trga bile su ukrašene raznim zastavama u Dijegovu čast i transparentima na kojima se traže kazne za optužene, dok se ulicama orlio “Maradoooo, Maradoooo” i “Ko ne skače, Englez je”.

Profimedia

Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Podsestimo, Dijego Maradona je umro 25. novembra prošle godine, a pošto su u javnost dospeli snimljeni telefonski razgovori i skrinšotovi prepiski osoba koje su bile zadužene da brinu za njegovo zdravlje, formirana je specijalna medicinska komisija koja bi trebalo da ustanovi da li je bilo propusta u lečenju, po mišljenju mnogih, najboljeg fudbalera svih vremena.

Pročitajte još

Tužilaštvo je, posle sprovedene istrage, za Maradoninu smrt optužilo neurohirurga Leopolda Lukea, psihijatra Agustina Kosašova, psihologa Karlosa Dijaza, medicinske sestre Dajana Madrid, Nensi Forlini, te Rikardo Almiron i Marijano Peroni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike