"Maradona je bio izbezumljen, a imao je 100.000.000 dolara"

13.02.2021

18:57

0

Autor: Adam Štulić

Jedan od najboljih Dijegovih prijatelja o poslednjim mesecima i danima života legendarnog Argentinca

"Maradona je bio izbezumljen, a imao je 100.000.000 dolara"
Copyright Profimedia

Prošlo je skoro tri meseca od smrti jednog od najboljih, a po mišljenju mnogih, i najboljeg fudbalera svih vremena Dijega Armanda Maradone, ali argentinski mediji idalje pokušavaju da dođu do novih saznanja vezanih za čoveka koji je u toj južnoameričkoj državi imao staus božanstva.

Legendarni “El Pibe” je oko sebe na svakom koraku imao gomilu ljudi koji su ga u stopu pratili, a jedan od najboljih prijatelja Marijano Israelit otkrio je nekoliko zapanjujućih informacija.

– Držali su ga u “oklopu”. Čim bi neko koga ne žele u Dijegovoj blizi stupsio s njim u kontakt, promenili bi mu broj telefona. Otišao sam jednom kod njega i rekao mu: “Če, ostavio sam ti poruku, zar nisi video”. A kada su mu tražio broj telefona, morao je da pogleda na poleđinu aparata, gde je broj bio zapisan.

Nije nikakva tajna da je Maradona bio jedan od najboljih prijatelja legendarnog kubanskog predsednika Fidela Kastra i veliki poštovalac revolucionara Ernesta Čegevare, zbog čega ne čudi nadimak kojim ga je Marijano oslovljavao.

– Poslednji put sam ga video u septembru 2020. godine. Umro je u novembru. Ali kada sam ga poslednji put video već je bio tužan. Dijego je bio loše jer su mu operisali koleno i bilo mu je teško da hoda. Mnogo ga je bolelo i zbog toga je bio izbezumljen. Pustili su ga da umre. Znali su da ima problema sa srcem, a nije lečen.

Pročitajte još

Potom je usledilo još jedno, pomalo nestvarno, priznanje jednog od najboljih Maradoninih prijatelja.

– Kada je se vratio iz Meksika, rekao mi je: “Ne znaš kako sam se oporavio posle Dubaija. Imam više od sto miliona dolara.” Odgovorio sam mu: “Ti si kralj, moraš da živiš kako zaslužuješ”. A njegove poslednje kuće, bez potcenjivanja, nisu imale nikakve uslove. Čak su i prokišnjavale. Nisu imale klima uređeaje, niti centralno grejanje… Čovek koji je imao malo blago, za koje sada niko ne zna gde je – rekao je Marijano Israelit.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike