"Moje srce je uz Srbiju": Dijego Maradona je među poznatim Srbima imao dva velika prijatelja

25.11.2020

17:25 >> 20:04

0

Maradona, za razliku od ostalih, nikada nije krio koliko je voleo Srbiju i Srbe, i rado se sećao kada je bio počasni gost u našoj zemlji

"Moje srce je uz Srbiju": Dijego Maradona je među poznatim Srbima imao dva velika prijatelja
Copyright Profimedia

Najbolji argentinski i jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Dijego Armando Maradona, danas je preminuo, pod oznakom “hitno” preneli su svi svetski mediji.

Maradona, za razliku od ostalih, nikada nije krio koliko je voleo Srbiju i Srbe, i rado se sećao kada je bio počasni gost u našoj zemlji, kada je bio gost režisera Emira Kusturice.

– Emir je moj prijatelj, napravio je odličan film o meni. Bilo mi je lepo kod vas. Moje srce je uz Srbiju, a znam da je i srce cele Argentine uz vašu zemlju i da moj narod gaji snažna osećanja prema vašem – poručio je tada Maradona.

Maradona među Srbima ima dva velika prijatelja, čuvenog reditelja Emira Kusturicu i najboljeg tenisera današnjice Novaka Đokovića.

Kusturica je toliko bio fasciniran sjajnim Argentincem da je čak i snimio film o njemu ” Dijego Maradona”. Film govori o životu Dijega Maradone. Tu su dirljiva svedočenja, neobjavljene slike, delovi iz njegove antologije.

Profimedia

Inače, Maradona je pre dve sedmice podvrgnut operaciji subduralnog hematoma na mozgu, nakon što je hospitalizovan zbog anemije i dehidracije. Lekari su intervenciju izveli i najavili da sledi period oporavka.

Nažalost, situacija se, očigledno, naglo pogoršala jer, kako javljaju lokalni mediji – Maradona je izgleda doživeo srčani udar, a brza intervencija lekara nije bila uspešna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike