Laciju bod u Rusiji, VAR spasao Sergeja, Višća blistao, Aleksić i Bašakšehir srušili Mančester junajted

04.11.2020

19:51 >> 19:56

0

Crveni đavoli poraženi u Turskoj, Milinković-Savić umalo tragičar

Laciju bod u Rusiji, VAR spasao Sergeja, Višća blistao, Aleksić i Bašakšehir srušili Mančester junajted
Copyright Tanjug/AP

Podela bodova u Sankt Pterburgu i šok u Istanbulu. Tako bi u najkraćim crtama mogla da se opišu dešavanja sa prva dva meča današnjeg programa trećeg kola Lige šampiona.

Zenit i Lacio su remizirali (1:1), dok je Bašakšehir sa Danijelom Aleksićem srušio Mančester junajted (2:1).

Lacio je u Rusiji krenuo ofanzivno. Pokušavali su, nisu uspevali da dođu do pogotka, a onda je stigla kazna. Fenomenalna akcija domaćeg tima, nekoliko dodavanja glavama, Dzjuba spušta za Erokina koji „zakucava“ loptu u mrežu.

Pročitajte još: Srpski šou u Torinu: Majstorija Sergeja iz slobodnog udarca, gol Lukića i pobeda Lacija u 98. minutu (Video)

Po povratku na teren su gosti nastavili sa napadima, trener Simone Inzagi je bio vidno nervozan, dobio je i žuti karton zbog protesta, a njegov tim se mučio da dođe do pogotka. Zenit je mogao sve da reši preko Mostovoja, da bi nedugo zatim Milinković-Savić dodao do Kaiseda koji je poslao loptu glavom pored gola.

Malo je falilo da Srbin bude tragičar. Poslao je ergej poprečnu loptu, ona je „ukradena“, Dzjuba je bio asistent za pogodak, ali je posle gledanja VAR-a ustanovljeno da je bio u ofsajdu pre toga.

Čekanju je konačno došao kraj u 82. minutu. Aćerbi je poslao pas u kazneno prostor, Lovren se okliznuo, dovoljno da lopta dođe do Kaiseda koji anulira zaostatak. Napadali su i jedni i drugi u nastavku, ali promena na semaforu nije bilo.

Pročitajte još: Poznati su svi aduti “orlova” za meč protiv Škotske

Utakmica u Turskoj je počela savršeno za domaćina. Prvo je u 13. minutu ceo tim Junajteda napravio zaista neobjašnjiv potez. Svi su bili na polovini rivala. Višća je poslao loptu napred, Demba Ba je bio na svojoj polovini, primio loptu, krenuo u trk i matirao Hendersona. Sjan pogodak iskusnog napadača, ali je teško shvatiti šta su radili gosti.

U 40. minutu je Denis Turuč ukrao loptu Marsijalu, poslao loptu na drugu stranu, Višća je pratio akciju i duplirao prednost. Da ne odu na pauzu sa 2:0 se postarao Marsijal. Šo je centrirao, a napadač „crvenih đavola“ glavom smanjio zaostatak.

Solskjer je tražio prava rešenja. Sve karte je bacio na napad, već u 46. minutu je uveo Mektominija umesto Tuanzebea, pa je Matić premešten na poziciju štopera. Potom su ušli Pogba, Kavani, Grinvud.

Ništa od toga, iako je u nadoknadi sreća bila na strani Bašakšehira, pošto je loptu sa gol linije izbacio golman Gunok. Srpski reprezentativac Aleksić je odigrao ceo meč u postavi domaćina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike