Poznati su svi aduti "orlova" za meč protiv Škotske

02.11.2020

08:30 >> 08:47

0

Autor: Milan Nastić

Bez Ljajića i Maksimovića, ali sa Đuričićem

Poznati su svi aduti "orlova" za meč protiv Škotske
Copyright MN Press

Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković objavio je spisak igrača na koje će računati u odlučujućoj utakmici za odlazak na Evropsko prvenstvo, kao i za dva preostala meča Lige nacija.

Pročitajte još: Nebojša Gudelj za 24sedam otkriva tajnu svoje šampionske porodice

Za meč koji fudbalska javnost čeka punih 20 godina, utakmicu koja bi mogla da odvede “orlove” na prvo EP posle dve decenije, Tumbaković ne računa na Adema Ljajića (Bešiktaš) i Nikolu Maksimovića (Napoli). Novo lice u sastavu je Lazar Ranđelović iz Olimpijakosa, dok je ostatat tima potpuno u skaladu sa očekivanjima. Treći igrač koji je bio pozvan u prethodnim reprezentativnih akcijama, a sada ga nema je Danijel Aleksić. Na spisku je i Filip Đuričić za koga se strahuje da je oboleo od koronavirusa i da zbog toga juče nije igrao za Sasuolo.

Na Tumbakovićevom spisku nalaze se:

Golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Rems), Emil Rockov (Fehervar), Đorđe Nikolić (Bazel)

Odbrana: Nikola Milenković (Fiorentina), Miloš Veljković (Verder Bremen), Nikola Maraš (Almerija), Stefan Mitrović (Strazbur), Strahinja Pavlović (Monako), Aleksandar Kolarov (Inter), Uroš Spajić (Fejnord)

Vezni red: Darko Lazović (Verona), Mijat Gaćinović (Hofenhajm), Saša Lukić (Torino), Filip Mladenović (Legija), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Marko Grujić (Porto), Luka Milivojević (Kristal Palas), Saša Zdjelar (Partizan), Nemanja Radonjić (Olimpik Marsej), Dušan Tadić (Ajaks), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Filip Đuričić (Sasuolo), Mihailo Ristić (Monpelje), Filip Kostić (Ajntraht), Lazar Ranđelović (Olimpijakos), Aleksandar Katai (Crvena zvezda)

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Real Madrid), Dušan Vlahović (Fiorentina), Đorđe Despotović (Rubin).

Srbija će 12. novembra igrati protiv Škotske baraž meč za odlazak na EP, a potom slede i dva meča Lige nacija protiv Mađarske u Budimpešti (15. novembar) i sa Rusijom (18. novembra).

Pročitajte još: 24sedam otkriva detalje suspenzije selektora Tumbakovića

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike