Iznenadni problem(i) u Zvezdi!

02.12.2020

14:34 >> 14:39

0

Autor: Jovan Terzić

Korona i povrede ponovo kroje tim

Iznenadni problem(i) u Zvezdi!
Copyright MN Press

Bez petorice standardnih prvotimaca bila je Crvena zvezda prošlog četvrtka u Gentu – i pobedila 2:0 – a u okrnjenom sastavu moraće crveno-beli i sutra da dočekaju Hofenhajm u derbiju za prvo mesto L grupe Lige Evrope.

Mimo očekivanja, duel sa Nemcima propustiće Mirko Ivanić, dok je Aleksa Vukanović pod znakom pitanja.

-Adaptiramo se na svaki dan novonastale situacije. Radili smo testiranje, čekamo još neke rezultate. Verovatno ćemo imati još neke pozitivne, ali čekam potvrdu – ispričao je Dejan Stanković u uvodu svoje konferencije za medije misleći na pandemiju korona virusa.

Zatim je iznenadio pominjanjem Mirka Ivanića među igračima na koje neće računati za sutrašnju utakmicu (18.55, prenos na TV Arena Sport).

-Neću moći da računam na Kataija, Ivanića, Rodića, što se tiče Gobeljića dugo je bio van i videćemo koliko je spreman. Kanga se vratio, ali opet smo u deficitu sa igračima. Ne prija kada dan-dva pred tako bitne utakmice nešto se desi iznenada, ali kao što sam rekao i u Gentu, nećemo da nam to bude alibi. Sigurno ćemo izvući maksimum iz nas, jer nam pobeda donosi mnogo. 

Stanković je objasnio da je Aleksa Vukanović radio dodatan test na Kovid 19 i da je njegov nastup zbog toga neizvestan, dok se kod Ivanića radi o povredi.

-Stegao je zube protiv Genta, imao je problem sa listom i igrao je preko toga. Ne možemo da rizikujemo, jednostavno nije spreman za ovu utakmicu. Tamo je mogao da istrči na teren, ali sada ne može fizički. I svaka mu čast na tome što je tamo igrao, jer je stegao zube.

Koga nema, bez njega se mora. Svestan je toga Zvezdin trener.

-Ne bojim se, ko god da izađe na teren znam da je pravi. Svi su oni pravi junaci i kada je tako, grupa uvek izbaci nekog pojedinca.

Iznenadni problemi mogli bi, ipak, da utiču na formaciju crveno-belih, kojima je u četvrtak neophodna pobeda od tri ili više golova kako bi preuzeli prvo mesto u grupi.

-Ovo sa Aleksom nas je malo poremetilo. Videćemo na današnjem treningu da li ćemo da menjamo formaciju, da li ćemo se adaptirati ili izmisliti nešto treće. Moguće je da bude promena i u formaciji – najavio je Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike