Teže u Bundesligi nego u Ligi Evrope? (anketa)

02.12.2020

11:07

0

Autor: J. T.

Slažete li se sa reprezentativcem Srbije?

Teže u Bundesligi nego u Ligi Evrope? (anketa)
Copyright Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde i Hofenhajma sastaće se u četvrtak od 18.55 na stadionu “Rajko Mitić” u 5. kolu Lige Evrope.

Nemci su već obezbedili prolaz u šesnaestinu finala, dok je potrebno čudo da se crveno-beli ne nađu u narednoj fazi – da izgube od Hofenhajma, pa onda i Slovan Libereca u gostima s najmanje četiri gola razlike, a istovremeno da Česi savladaju Gent u Belgiji, pa pomenutim ubedljivim rezultatom i Zvezdu.

Uoči gostovanja u Beogradu, reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović istakao je da bi voleo da uz njegov klub dalje prođe i Zvezda, ali je izneo zanimljivu konstataciju na pitanje da li evropske utakmice opterećuju ekipu Hofenhajma koja u Ligi Evrope ima maksimalne četiri pobede, dok se u prvenstvu Nemačke nije radovala sedam uzastopnih utakmica.

-Nisu evropske utakmice razlog što nismo bolji u nemačkom prvenstvu. Grešili smo sami. Okršaji u Bundesligi su nam teži nego u Ligi Evrope, svaki protivnik u Nemačkoj ima kvalitet da nas namuči. Jako je teško da bilo koji tim pregazi rivala sa više golova razlike, pobednika uglavnom odlučuju sitnice. Takmičenje je baš naporno, dosta trčanja odlikuje svaki tim, mnogo igraju i presing – istakao je Gaćinović za Sportski žurnal, a da li se vi slažete sa njim?

Gaćinović je pohvalio rad Dejana Stankovića i njegovog tima, naglasivši da su uprkos porazu 0:2, crveno-beli ostavili dobar utisak u Nemačkoj protiv Hofenhajma.

-Srpski šampion odigrao je dobro ne samo dva meča sa Gentom i jedan protiv Libereca, već i duel sa nama na početku grupne faze. Verujem da ćemo redosled ostati isti i nakon poslednja dva kola – očekuje vezista koji je 2019. sa ekipim Ajntrahta stigao do polufinala Lige Evrope, koje od kada je promenilo naziv sa UEFA kup nema nemačkog osvajača.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike