Zvezda zablistala u Gentu: Prolaz se ne dovodi u pitanje, sada je cilj prvo mesto!

26.11.2020

19:44 >> 20:55

0

Autor: Jovan Terzić

Treća uzastopna pobeda crveno-belih u Ligi Evrope

Zvezda zablistala u Gentu: Prolaz se ne dovodi u pitanje, sada je cilj prvo mesto!
Copyright Profimedia

Het-trik Crvene zvezde u Ligi Evrope!

Tri vezane pobede kojima su izabranici Dejan Stankovića praktično zakoračili u šesnaestinu finala. Prvo dve u Beogradu – 5:1 protiv Slovan Libereca i 2:1 protiv Genta, a onda slavlje i u Belgiji.

Sjajnom partijom crveno-beli su ponovo savladali Gent. Ovaj put 2:0. 

Radosno veče najavio je Njegoš Petrović “bombom” u 53. sekundi utakmice, a prednost je u 58. minutu duplirao Nemanja Milunović – glavom, na centaršut Bena iz kornera.

U odsustvu povređenih Kataija, Kange i Gobeljića, te zbog korone “rovitog” Rodića, a zbog žutih kartona suspendovanog Sanoga, primoran je bio Dejan Stanković da kombinuje postavu. Odlučio se za formaciju kao u prvom kolu, protiv Hofenhajma u Nemačkoj: 3-5-2 kada ekipa napada, a 5-4-1 kada se brani.

Iznenađenje je bilo videti Aleksu Vukanovića u startnoj postavi i to prilično povučenijeg nego što inače igra bivši napadač Napretka. Stanković mu je poverio levu stranu terena, dok je po desnoj delovao Milan Gajić. U sredini odbrane bili su Pankov, Milunović i Degenek i svi do jednog od pomenutih gotovo besprekorno su odradili posao.

Imali su domaćini šansu u 44. minutu kada je Bukari šutirao glavom pod prečku, a onda i u 71. kada je Kums ostao sam, ali srećom pogodio samo spoljni deo mreže. Sve ostalo što su igrači Genta pokušavali, momci u crveno-belim dresovima uspešno su neustralisali, računajući i nekoliko sjajnih postavljanja Milana Borjana.

Crvena zvezda je prvi klub koji je posle 32 utakmice uspeo da ne primi gol na stadionu Genta.

Svoj deo posla u borbi za drugo mesto sa Slovan Liberecom, crveno-beli su uspešno odradili, a istovremeno im je pomogao Hofenhajm, koji je slavio u Češkoj 2:0. Da bi prestigli Zvezdu, igrači Slovana moraće da pobede Gent u Belgiji, a onda i u Liberecu da savladaju srpskog šampiona bar 4:0.

Mnogo izvesnije od toga je da će se crveno-beli idućeg četvrtka u Beogradu, a onda i u poslednjem kolu, boriti sa Hofenhajmom za prvo mesto u grupi. Nemci imaju prednost tri boda, ali i 2:0 sa svog stadiona.

TABELA: Hofenhajm 12, Zvezda 9, Slovan 3, Gent 0.

GENT – CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)
/Petrović 1, Milunović 58/

GENT: Bolat – Botaka (46. Kastro-Montens), Hanhe-Olsen, Ngadeu-Ngađui, Fortuna, Mohamadi – Dorš, Ovusu (59. Ođiđa-Ofoe), Kums (85. Džordž) – Bukari (66. Niango), Bezus.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Pankov, Milunović, Degenek – Gajić, Petrović (72. Eraković), Nikolić, Ivanić, Vukanović (87. Radulović) – Ben (72. Spiridonović), Falćineli (87. Boaći).
Sudija: Filip Glova (Slovačka).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike