Humels rastužio Nemačku: Francuska dala tri, ali je samo jedan gol priznat na "Alijanc areni"

15.06.2021

21:09 >> 21:21

0

Trijumf Francuza u Minhenu

Humels rastužio Nemačku: Francuska dala tri, ali je samo jedan gol priznat na "Alijanc areni"
Copyright Tanjug/Matthias Hangst/Pool via AP

Sa razlogom su ljubitelji fudbala jedva čekali mečeve u grupi „F“ Evropskog prvenstva odnosno „grupi smrti“ kako su je nazvali.

Posle trijumfa Portugalaca protiv Mađarske u finišu (0:3) je na red došao onaj zanimljiviji meč, okršaj Nemačke i Francuske.

Posle svega viđenog u Minhenu gosti su slavili – 0:1 (0:1).

Jedini, priznati, pogodak viđen je u 20. minutu. Ernandez je prošao po strani, poslao je loptu u peterac, tamo je Humels u želji da izbije loptu loše reagovao i matirao je Nojera. Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu.

Po povratku na teren je bilo još interesantnije. Prvo je u 52. minutu Rabio zicer promašio, tačnije, pogodio je stativu. Samo dva minuta kasnije su mogli da budu surovo kažnjeni. Šut Gnabrija je završio tik preko prečke.

U 67. minutu su Francuzi slavili, Mbape je majstorski izigrao odbranu protivnika, pogodio dalji ugao Nojerovog gola. Međutim, slavlje je uskoro prekinuto jer je bio u ofsajdu pre toga.

Potom je u 85. Nojer ponovo vadio loptu iz mreže. Prelepa akcija „trikolora“, ekspresna kontra, dodavanje Mbapea za Benzemu i rutinska egzekucija napadača Reala. Na njihovu žalost i to slavlje je prekinuto pošto je posle provere VAR-a ustanovljeno da je Kilijan bio u ofsajdu.

Dva pogodka su im poništena, ali su Dešanovi puleni svakako zadovoljni. Sada ih čeka put u Budimpeštu gde će 19. juna gostovati Mađarskoj. Eventualna pobeda bi im donela prolaz u narednu fazu takmiečnja. Sa druge strane “panceri” ne smeju da izgube od Portugalije u Minhenu ukoliko žele da zadrže šanse za direktan prolaz dalje.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike