Don Zinedin Zidan čeka, stanite u red i tražite oproštaj!

14.04.2021

22:03

0

Autor: Adam Štulić

Marka ne štedi komplimente na račun trenera Reala

Don Zinedin Zidan čeka, stanite u red i tražite oproštaj!
Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

Beli deo Madrida slavi plasman u polufinale Lige šampiona, “Marka” veliča Zinedina Zidana. Dodelila mu je titulu Dona, možda i s pravom. Jer ono što je francuski stručnjak prošao sa “osakaćenim” timom “kraljevskog kluba” ove sezone, a ostao je u igri za dva najvažnija trofeja u sezoni, graniči se sa remek delom majstora zanata.

Madriđani su u dvomeču četvrtfinala elitnog takmičenja eliminisali Liverpul (3:1, 0:0), na pretposlednjem stepeniku do “ušatog” pehara čeka ih Čelsi, ali ova noć u španskoj prestonici i uglednom listu posvećena je jednom čoveku. Don Zinedinu Zidanu!

– Real je umro u oktobru. I u novembru. Ne, u decembru, pa januaru, februaru… Danas, 14. aprila 2021. godine, tim koji je bio bliži Ligi Evrope je u finalu Lige šampiona i bori se za trofej La Lige. Ko može da osvoji duplu krunu sa timom uništenim od povreda? Na klupi sedi najbolji mogući trener, Don Zinedim Zidan – piše “Marka” i podseća na reči legendarnog Francuza da je njegova ekipa zaslužila više poštovanja.

– U svakom slučaju, morate završiti tako što ćete tražiti njegov oproštaj. Francuz je ponovo od Reala napravio konkurentnu ekipu, koja je rame uz rame sa najboljima u Evropi. I ovaj put nije imao “BBC” trio i luksuznu klupu, već je pola sezone igrao sa bekovima koji to nisu, s konstantnim odsustvom Serhija Ramosa i Edena Azara, sa klupom punom dece… Uspeo je, jer je pojedince ujedinio toliko da “stavljaju svoje živote” kao štit za svog trenera. Ovaj tim je možda prazan, ali navijači će se sigurno uvek sećati ovih igrača, heroja sa “Enfilda” i sezone koja može da donese više radosti nego što je iko mogao da zamisli. Nikada ne smete otpisti Real Madrid – ističe slavodobitno tiražna “Marka”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike