Liverpul "pucao ćorcima" protiv Reala, Borusija pogurala Siti u polufinale Lige šampiona

14.04.2021

21:09 >> 21:29

0

Autor: Adam Štulić

Na Enfildu bez golova, građani strepeli u Dortmundu

Liverpul "pucao ćorcima" protiv Reala, Borusija pogurala Siti u polufinale Lige šampiona
Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

U polufinalu Lige šampiona sastaće se PSŽ – Mančester siti i Real Madrid – Čelsi. “Svecima” i “plavcima”, koji su u utorak overili svoje mesto među najbolja četiri kluba u Evropi, dan kasnije pridružili su se “građani” i “kraljevski klub”, odbranivši prednosti iz prvih duela sa Borusijom Dortmund i Liverpulom.

Real je stigao na “Enfild” sa 3:1 iz Madrida zbog čega se očekivalo da će izabranici Jirgena Klopa od starta krenuti u juriš. Tako je i bilo, izašli su “redsi” u visok presing, već u drugom minutu imali sjajnu priliku preko Salaha, koju je, kao i svaku narednu do kraja meča, sigurnom intervencijom osujetio Tibo Kurtoa – 0:0.

Trebalo je Madriđanima nešto više od 10 minuta da se oslobode početnog pritiska Liverpula, a kada su u tome uspeli i uspostavili terensku ravnotežu, do poslednjeg zvižduka Kujpersa nisu dozvolili rivalu da ga ozbiljnije ugrozi.

Pokušavali su sporadično, pre svih Salah i Firmino, na individualni kvalitet da načnu mrežu rivala, ali kada su u retkim situacijama uspevali da izađu kao pobednici iz duela sa defanzivcima Reala, belgijski čuvar mreže bio im je nepremostiva prepreka.

S druge strane, Real se fokusirao na odbranu svog gola i priliku vrebao iz kontranapada. Najbolju je propustio u 20. minutu, kada je sve sam odradio Karim Benzema. Kapiten “kraljevskog kluba”, u odstustvu Serhija Ramosa, osvojio je loptu na centru, uz aut liniju, ušao u kazneni prostor, “zalomio” jednog defanzivca Liverpula i šutirao u bliži ugao, ali je mrežu domaćih sačuvala stativa.

Znatno uzbudljivije i neizvesnije bilo je u Dortmundu, gde je Borusija od 15. minuta imala rezultat koji je vodio u polufinale, ali je svojim greškama “pogurala” favorizovanog rivala u nastavak takmičenja – 1:2.

“Milioneri” su odlično otvorili meč, za šta su nagrađeni na isteku prve trećine prvog poluvremena. Mladi Belingham je odlično ispratio akciju Halanda, uz malo sreće dokopao se lopte, posle dodavanja sjanog Norvežanina, i potom veoma precizno pogodio gornji ugao Edersonovog gola.

Neprepoznatljiv je bio Siti u nešto manje od prvih sat vremena igre. Najbliži golu “građani” su bili u 25. minutu, kada je De Brujne svojom upornošću došao do lopte u kaznenom prostoru domaćina, šutirao sa 15 metara, ali je pogodio prečku.

Delovalo je da su izabranici Pepa Gvardiole nešto konkretnije ušli u drugo poluvreme, a u 55. minutu častio je Emre Džan. Iskusni fudbaler je napravio veliku glupost u svom kaznenom prostoru i praktično otvorio Sitiju vrata polufinala. Naime, posle jednog poluvisokog centaršuta sa leve strane, Džan je u pokušaju da loptu izbije glavom, pogodio sebe u ruku i tako omogućio Marezu da preciznim izvođenjem penala poravna rezultata.

Dvomeč je praktično tada bio i rešen, pošto “milioneri” do kraja susreta nisu ozbiljnije ugrozili lidera Premijer lige, koji je overu plasmana u narednu rundu takmičenja napravio u 75. minutu, prelepim golom Fodena.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike