Da li je Mesi odigrao poslednji meč za Barselonu u Ligi šampiona?

11.03.2021

06:43 >> 07:17

0

Autor: N. St.

Katalonci su eliminisani, a Argentincu ističe ugovor

Da li je Mesi odigrao poslednji meč za Barselonu u Ligi šampiona?
Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Smena generacija ili je još uvek rano za to? Pitanje koje se postavlja posle mečeva osmine finala Lige šampiona. Prvi put od 2005. godine u četvrtfinalu neće igrati ni Kristijano Ronaldo ni Lionel Mesi. Njih dvojica su sa Juventusom, odnosno Barselonom, ispali od Porta i PSŽ-a.

Vodili su Portugalac i Argentinac velike borbe u Primeri, sve dok Kristijano nije odlučio da ode u Seriju A. Više puta je naglasio da je prešao u Italiju „zbog želje za novim izazovima“. Takođe je rekao da bi i njegov veliki rival Mesi trebalo da učini nešto slično i da ode iz Španije.

Upravo to će biti jedna od glavnih tema posle eliminacije Katalonaca. Šta će Leo uraditi? Odgovor verovatno (ne)zna, mada bi sve trebalo da bude poznato vrlo brzo. Njemu na kraju sezone ističe ugovor sa španskim klubom, letos nije došlo do razlaza, mada bi za nekoliko meseci to zaista moglo da se desi.

Sve karte drže Lionel i njegov otac Horhe. Postoji nekoliko opcija. Dve glavne su se već pominjale krajem prošle godine, a to su odlazak kod Pepa Gvardiole u Mančester siti ili prelazak kod Nejmara u Pariz. Prva opcija je za nijansu realnija, pre svega zato što „građani“ imaju dovoljno novca da priušte njegov astronomski ugovor. Za razliku od njih Parižani bi vrlo verovatno morali da se odreknu neke zvezde, bogati vlasnici imaju novac, ali u doba pandemije i svega što se dešava u svetu ni oni baš ne mogu da se rasipaju…

Nisu to jedine opcije naravno. Čak je i sam Mesi spominjao mogućnost oko prelaska u Ameriku, tačnije u MLS ligu. Njima novac sigurno nije problem.

Voleo bih jednog dana da zaigram u Americi, to je jedan od mojih snova, ali ne znam da li će se ostvariti – rekao je Lionel u decembru prošle godine.

A, tu je i još jedno potencijalno rešenje – ostanak na „Nou Kampu“. Barsa je nedavno dobila novog/starog predsednika, Đoan Laporta je preuzeo klub od Žozepa Marije Bertomeua. I sam je rekao da će njegov glavni cilj biti razgovori sa Mesijem i njegovim predstavnicima oko produžetka saradnje. Dodatni problem za njega i novo rukovodstvo jesu finansijski problemi sa kojima se klub suočava. Zbog toga je mala verovatnoća da će moći da „odreše kesu“ i da na leto dovedu neko zvučno pojačanje poput recimo Erlinga Halanda ili Kilijana Mbapea. Znatno je veća verovatnoća da će pokušati da angažuju igrače kojima ističe ugovor kao što je Žoržinjo Vajnaldum iz Liverpula, koji se već duže vreme dovodi u vezu sa Barselonom.

Mogao je da vidi da ekipa napreduje i kakve smo promene napravili. Imamo mnogo mladih i kvalitetnih igrača koji imaju svetlu budućnost, tako da nije pitanje treba li da sumnja u ovaj tim – odgovorio je Ronald Kuman na pitanje o Mesijevom ostanku posle meča sa PSŽ-om.

Dakle, stvar je prilično jasna za Mesija. Mora da odluči da li će u junu, kada napuni 34 godine, da bude strpljiv, lojalan i da ostane u Barsi ili će preći u neki drugi klub i tamo pokušati da napadne najznačajnije trofeje. Možda je duel na „Parku prinčeva“ bio poslednji koji je Mesi odigrao u dresu Katalonaca u Ligi šampiona

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike