Boaćijev emotivan oproštaj od Zvezde: Nije lako napustiti ovaj tim (Video)

22.12.2020

19:23 >> 15:06

0

Autor: N. St.

Ričmond više nije član crveno-belih

Boaćijev emotivan oproštaj od Zvezde: Nije lako napustiti ovaj tim (Video)
Copyright MN Press

Nije druga epizoda Ričmonda Boaćija bila toliko uspešna kao prva, ali ga navijači Crvene zvezde pamte po dobrom. Ugovor sa klubom mu je istekao i napustiće „Marakanu“.

Od crveno-belih se oprostio emotivnim video snimkom.

– Ovaj tim nije lako napustiti, osećam veliku ljubav, kao da sam kod kuće. Kada napuštaš tim sa kojim si počeo da stvaraš nešto što će zauvek biti upamćeno, onda to pogađa pravo u srce. Međutim, to je sport i moramo da idemo dalje – rekao je Boaći.

Pročitajte još:

Za klub je odigrao 104 utakmice.

– Uz Božiju pomoć sam uspeo da upišem toliko mečeva i da postignem toliko golova. Bez saigrača ne bih u tome uspeo i srećan sam što sam postao deo istorije kluba.

Kada je u pitanju izbor najboljeg gola, odabrao je onaj u Kelnu, dok je za meč izabrao Arsenal u Beogradu.

– Da budem precizan, prvo poluvreme. Uživao sam, kretao sam se kako sam želeo, igrao kako sam hteo, ali sam se u drugom delu povredio.

U Beogradu je sarađivao sa trojicom trenera – Miodragom Božovićem, Vladanom Milojevićem i Dejanom Stankovićem.

– Svako ima svoj stil. Grof me je doveo i zahvalan sam mu na tome, jedan je od mojih omiljenih trenera. Miloje je bio sjajan, Deki priča i italijanski. Moj karakter je takav da sam uvek nasmejan, stalno se šalim i dobro se slažem sa svima. Srećan sam što sam imao šansu da radim sa svakim od njih. Zvezda mi je dala iskustvo koje mi je bilo potrebno, igrao sam Ligu šamiona, Ligu Evrope, igrao vrhunski fudbal o čemu sam maštao. Omiljeni saigrači? Ben, Rodić i Gobeljić, a na terenu sam najbolje sarađivao sa mladim Nikolićem.

Na kraju je pričao o publici.

– Ovde su jedni od najboljih navijača koje sam imao priliku da vidim u životu. Ovo je neverovatno mesto za igranje fudbala. U Gani sada mnogo više ljudi zna za Zvezdu, prave i kopije dresova. Navijači su podržavali i mene i klub i zbog njih sam se osetio kao deo porodice. Kada izađeš na teren, pa osetiš tu energiju… Više puta sam ponavljao da sam se iz Kine vratio zato što volim ovaj klub, jedan je od najboljih za koje sam igrao. Posle Gane mislim da bih izabrao Srbiju kao moju drugu državu za život. Zato hoću da im poručim da ih volim i da se vidimo dogodine – zaključio je Boaći.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike