Boaći potpisao Zvezdinu novu "overu"

06.12.2020

16:55 >> 21:04

0

Autor: Jovan Terzić

Crveno-beli sigurni u Užicu

Boaći potpisao Zvezdinu novu "overu"
Copyright MN Press

Posle Evrope, “overena” je i Superliga Srbije.

Bez obzira na učinak u duelima sa Bačkom i Metalcem, fudbaleri Crvene zvezde će na zimsku pauzu kao prvoplasirani na tabeli domaćeg prvenstva.

Pobedom 1:0 u Užicu nad Zlatiborom, golom Ričmonda Boaćija u 18. minutu, crveno-beli su obezbedili nedostižnu prednost u odnosu na drugoplasnirani Partizan – devet bodova.

/TOK UTAKMICE I VIDEO/

Do tri boda izabranici Dejana Stankovića došli su mnogo lakše nego sredinom novembra protiv istog rivala, kada je u utakmici Kupa Zlatibor vodio 2:0 u Beogradu, ali je domaćin uspeo da preokrene u poslednjih dvadesetak minuta i pobedi 4:2.

Boaći je vezao drugi gol u dve uzastopne utakmice Superlige, a pogodio je posle gužve pred golom domaćina na centaršut Spiridonovića iz prekida. Samo par minuta ranije napadač iz Gane uzdrmao je prečku odličnim udarcem glavom.

Upravo je on bio najopasniji po gol rivala u prvom delu, dok je u nastavku najčešće pretio Dijego Falćineli, koji je u pauzi zamenio Spiridonovića. Četiri-pet prilika imao je Italijan, ali nije uspeo da savlda odličnog Dušana Čubrakovića.

U odsustvu velikog broja povređenih ili umornih, Dejan Stanković ponovo je morao da kombinuje tim, pa su se u startnoj postavi našla čak četvorica “bonusa”: Eraković, Petrović, Nikolić i Radulović. Svi su bili na visini zadatka.

Crveno-beli su ovom pobedom napravili lepu uvertiru za put u Liberec i duel sa Slovanom u poslednjem kolu Lige Evrope, idućeg četvrtka od 21.00 (prenos na TV Arena Sport). Taj duel nema rezultatski značaj, pošto je Zvezda – uz Hofenhajm – već izborila mesto u šesnaestini finala.

ZLATIBOR – ZVEZDA 0:1 (0:1)
/Boaći 18/

ZLATIBOR: Čubraković – Islamović, Jezdimorović (67. Miličić), Stamenković, Anđelković (85. Vidić) – Radović (46. Živanović), Krstić – Janjić (59. Nikolov), Đakovac, Petronijević (46. Poček) – Đokić.
ZVEZDA: Borjan – Eraković (46. Milunović), Pankov, Degenek – Gobeljić (67. Gajić), Petrović, Nikolić, Spiridonović (46. Falćineli) – Vukanović, Radulović (67. Simić) – Boaći (74. Kanga).
Sudija: Danilo Grujić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike