Zvezdo, ponosi se Misterom! Stanković dve godine na klupi crveno-belih (FOTO)

21.12.2021

12:31

0

Autor: 24sedam

Jubilej trenera srpskog šampiona, vreme radosti svih zvezdaša

Zvezdo, ponosi se Misterom! Stanković dve godine na klupi crveno-belih (FOTO)
Tan2021-12-9_23540584_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Kada je tog 21. decembra 2019. godine potvrđeno da je Dejan Stanković postao prvi trener Crvene zvezde niko nije znao šta može da očekuje.

Stiglo je veliko ime, stigao je provereni zvezdaš, stigla je legenda kluba... Verovalo se u Mistera, ali je bilo prisutno i to "ali". Neki crv sumnje. Nije se to glasno izgovaralo, nije ni moralo. Svi kojima je Zvezda na srcu želeli su da Stanković uspe. I uspeo je.

Danas, dve godine nakon potpisivanja ugovora, nakon više od 100 utakmica na klupi crveno-belih, Stanković je postao i trenerska, a  ne samo igračka legenda.

Dejanova Zvezda osvaja trofeje u Srbiji, napravila je veliku stvar i u Evropi (i tek će da je pravi). To je pečat trenera!

Zbog svega toga je FK Crvena zvezda na svom zvaničnom sajtu objavio "omaž" Misteru, a mi vam prenosimo delove tog teksta.

- Sigurno da svaki zaljubljenik u crveno-bele boje, kada se pomene ime Dejana Stankovića, pomisli na istinsku ljubav prema klubu, na sve one iskrene emocije koje oseća svako ko voli Crvenu zvezdu. Baš to se moglo videti i u Portugalu, kada su naši fudbaleri protiv Brage obezbedili istorijski plasman u osminu finala Lige Evrope, a šef struke našeg kluba uz trk i pregršt emocija još jednom pokazao koliko voli Crvenu zvezdu. Te večeri se još jednom pokazalo da Stanković nije slučajno ljubimac armije navijača, ni samo zbog fudbalske karijere, niti zbog nečeg drugog, već na prvom mestu zbog zvezdaštva koje od malih nogu nosi u sebi. Potvrdio je nekadašnji kapiten našeg kluba ponovo zašto je istinska legenda Crvene zvezde i zašto će večno imati posebno mesto u srcima svih onih koji iskreno vole Zvezdu - pišu na sajtu crveno-beli i dodaju:

- Fantastično izdanje u drugom po jačini evropskog klupskom takmičenju i dvomeč sa Milanom, a potom i dupla kruna samo su deo istorije crveno-belih koju je Stanković ispisao zlatnim slovima. Za dve pune godine provedene na klupi našeg kluba, Dejan je uspeo da osvoji dve titule nacionalnog šampiona, jedan Kup i jednu duplu krunu, uz mnoštvo oborenih rekorda i velikih rezultata. Pod njegovom komandom, crveno-bela četa uspela je da obezbedi istorijski plasman u osminu finala Lige Evrope, što našeg šefa struke svrstava među najuspešnije trenere Crvene zvezde u ovom veku. Jedno je sigurno, a to je da niko ne sumnja u Dejana Stankovića. Njegova srčanost i ljubav prema Zvezdi, vode naš tim krupnim koracima ka novim uspesima i istorijskim momentima, a verujemo da će ih u budućnosti biti još mnogo.

Crvena zvezda je sa Stankovićem na klupi napravila mnogo, ne čudi ni što se svako malo pojavi interesovanje inostranih klubova da "ukradu" šefa struke kluba iz Ljutice Bogdana. Sve te ideje su u startu sasečene, zvezdaši se nadaju da će tako biti i u budućnosti.

Svima je jasno - Crvena zvezda je moćna sa Dejanom Stankovićem. I tako treba da ostane.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike