Zvezda napada prvaka Evrope! Crveno-beli spremni za borbu u Istanbulu

21.12.2021

11:48

0

Autor: 24sedam

Srpski tim gostuje Efesu u 17. kolu Evrolige

Zvezda napada prvaka Evrope! Crveno-beli spremni za borbu u Istanbulu
zvezda - Copyright MN Press

Prva polovina regularnog dela Evroliga završava se u sredu duelima 17. kola.

Na parket će svi osim košarkaša Armanija i Žalgirisa, čiji je duel odložen zbog korone, a jedan od najzanimljivijih susreta biće odigran u Istanbulu.

Na noge šampionu Evrope stiže najbolji tim iz Srbije i regiona Crvena zvezda. Jasno je ko je favorit, ali je jasno i da to ne znači ništa.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, uprkos svim problemima sa zdravstvenim stanjem igrača, mora da bude zadovoljan dosadašnjim delom sezone. A u Istanbul kreće sa idejom kako napraviti iznenađenje.

- Čeka nas prvak Evrope sa malim izmenama u odnosu na prošlu sezonu. Sv igrači koji su bili nosioci tog velikog uspeha su i dalje tu. U dobroj su formi, kvalitet potpuno jasan. Znamo da nas čeka težak meč i jedan od najboljih timova u Evroligi - kaže Radonjić, pa govori o Vasiliju Miciću i Šejnu Larkinu, kao udarnim iglama Efesa.

- Generalno biće teško zaustaviti ih, ali trudićemo se da damo sve do sebe i da budemo najbolji što možemo u ovom trenutku. Ne samo u odbrani nego i u napadu.

Bolesti, povrede, iscrpljenost... Sve to ide uz Zvezdu ove sezone.

- Zdravstveni bilten je sličan kao što je i bio. Osim još nekih stvari koje su došle posle duela sa Borcem. Videćemo u toku dana kakva je situacija sa Dobrićem, male su šanse da zaigra. Ko bude zdrav i spreman ide na teren da da sve od sebe.

MN Press
 

Kapiten crveno-belih Branko Lazić naglasio je da je njegova ekipa u seriji dobrih rezultata.

- U svakom slučaju smo u dobrom ritmu u prethodnih nekoliko kola. Nadam se da ćemo ako nastavimo sa ovim zalaganjem i koncentracijom da možemo da tražimo šansu i protiv njih. Biće ih teško zaustaviti, tu su možda dva najbolja igrača u Evroligi. Jedan jeste, aktuelni MVP, Vasa Micić. Biće potrebno da odigramo individualno i timski odbranu, jedan igrač sam ne može da ih zaustaviti. Moramo kao tim na celu njihovu ekipu. Sastavljeni su tako da uvek može neko drugi da iskoči. Izdigli su se, vezali dosta pobeda i sigurno će pokušati da nastave u tom ritmu, ali idemo tamo da tražimo našu šansu. Ako se ukaže sigurno ćemo je iskoristiti.

Euroleague
 

Luka Mitrović nema nameru da "preti" timu koji je branilac titule, ali se u njegovom glasu čuje optimizam pred duel sa Efesom.

- Čeka nas najtalentovanija i najkvalitetnija ekipa u Evropi. Iako to njihovi rezultati ne pokazuju u dosadašnjem delu sezone, siguran sam da će u nastavku ići samo gore na tabeli. Znamo kakav kvalitet poseduju, idemo im na noge da probamo da se pokažemo u što boljem svetlu. Da vidimo koliko možemo protiv najboljih evropskih ekipa na njihovom terenu - kaže Mitrović i zaključuje:

- Znamo gde nam je šansa i gde je naša snaga. To ne sme da izostane u bilo kom momentu utakmice. Pre svega energija, borbenost u odbrani, agresivnost. A ako to bude na nivou, sve što dođe preko toga, biće veliki plus.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se na 11. mestu Evrolige sa sedam pobeda i devet poraza, dok je Efes tri mesta iznad sa osam trijumfa i isto toliko izgubljenih mečeva.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike