Orlovi su bolji od Švedske i Norveške, sa Slovencima nikako ne umemo! (VIDEO)

17.12.2021

11:57

0

Autor: 24sedam

Istorija kaže da samo komšijsku reprezentaciju nikada nismo pobedili, sa Skandinavcima imamo pozitivan skor

Orlovi su bolji od Švedske i Norveške, sa Slovencima nikako ne umemo! (VIDEO)
0MMM6298 - Copyright MN Press

Nekako smo svarili da fudbalska reprezentacija Srbije nije imala sreće na žrebu za Ligu nacija.

Udariće Piksijevi Orlovi na Šveđane, Norvežane i Slovence, čak je i raspored utakmica problematičan. Čak četiri duela odigraće naša reprezentacija za deset dana u prvoj polovini juna.

Na prvi pogled deluje da su najopasniji Šveđani, možda i sa Zlatanom Ibrahimovićem, da je druga mina po snazi Norveška sa Erlingom Halandom, ali nam istorija govori potpuno drugačije.

Sa Šveđanima smo odigrali 13 utakmica i imamo pozitivan skor od šest pobeda, pet poraza i dva nerešena rezultata. I gol razlika je na strani naše reprezentacije (bez obzira na ime države u to vreme) 22:19.

Za Norvežane čak možemo da konstatujemo da su nam stalne mušterije. Sa njima smo igrali 16 puta slavili 11 puta, dva puta podelili plen, a tri puta izgubili uz gol razliku 32:18.

I za kraj Slovenci. Odmah ćemo reći "lako ćemo". Ali... Kada se pogleda u prošlost stiže otrežnjenje. Slovenija je jedan od najtežih mogućih rivala za naše fudbalere.

Reprezentaciju iz komšiluka nikada nismo pobedili. Baš nikada.

Igrali smo šest puta, prvih pet utakmica završeno je bez pobednika, a poslednji meč i dalje boli sve ljubitelje fudbala u Srbiji.

 

 

Bio je 11. oktobar 2011. godine kada su nas golom sa 40 metara Dareta Vršiča u Mariboru Slovenci dobili i onemogućili nam da igramo na Evropskom prvenstvu 2012.

Sa Slovencima je naša reprezentacija odigrala i jedan od najspektakularnijih mečeva na EP 2000. godine kada je posle 0:3 stigla do 3:3. Preostale četiri utakmice završene su rezultatom 1:1.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike